search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:24
MENU CLOSE

Ορατά σημάδια ανάκαμψης «βλέπει» η ΕΤΕ στην αγορά ακινήτων

04.12.2018 15:14
Ορατά σημάδια ανάκαμψης «βλέπει» η ΕΤΕ στην αγορά ακινήτων - Media

 

Ορατά σημάδια ανάκαμψης διαπιστώνει έρευνα της Εθνικής Τράπεζας για την ελληνική αγορά ακινήτων, ύστερα από μία δεκαετία συνεχούς πτωτικής πορείας (της τάξης του 35%-45% σωρευτικά σε όρους τιμών).

Τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν άνοδο των τιμών σε όλες τις κατηγορίες ακινήτων σε σχέση με τα περσινά τους επίπεδα (ετήσιος ρυθμός αύξησης 2,5% κατά το 3ο τρίμηνο του 2018 στις κατοικίες), ενώ εξίσου ενθαρρυντική είναι η ανοδική πορεία των νέων αδειών για κατοικίες (σωρευτική αύξηση 15% στην διετία).

Αναγνωρίζοντας την κομβική θέση της αγοράς ακινήτων στην οικονομία και την σημασία της έντασης του επενδυτικού ενδιαφέροντος στην μελλοντική πορεία της, η έρευνα πεδίου της Εθνικής Τράπεζας μεταξύ 200 εταιρειών διαχείρισης ακινήτων και μεσιτικών γραφείων, εστιάζει στη διερεύνηση της αντοχής και της δυναμικότητας της τρέχουσας ανοδικής τάσης.

Διαβάστε περισσότερα στο www.economy365.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:19