search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:07
MENU CLOSE

«Ο δολοφόνος του Αλβανού εργάτη είχε τατουάζ με τη σβάστικα και ίδια διαδρομή με τον Ρουπακιά»

04.12.2018 17:51
«Ο δολοφόνος του Αλβανού εργάτη είχε τατουάζ με τη σβάστικα και ίδια διαδρομή με τον Ρουπακιά» - Media

 

Τατουάζ με τη σβάστικα φέρει ο 44χρονος δράστης της δολοφονίας του 63χρονου Αλβανού εργάτη στη νότια Κέρκυρα.

Αυτό αποκάλυψε ο Κερκυραίος δημοσιογράφος Σπύρος Ζηνιάτης, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Μπογιόπουλου στον Real FM.

Οι κάτοικοι επιβεβαιώνουν ότι ο δράστης έφερε τατουάζ με τη ναζιστική σβάστικα, ανέφερε ο δημοσιογράφος, ξεκαθαρίζοντας ότι τη δολοφονία πυροδότησε διαφορά πολιτικού χαρακτήρα.

Αναφερόμενος στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο χωριό της νότιας Κέρκυρας την προηγούμενη Κυριακή, ο Σπύρος Ζηνιάτης ανέφερε ότι ο δράστης διαφώνησε με το θύμα στο καφενείο του χωριού με αφορμή όσα συνέβησαν στη νότια Αλβανία μετά την δολοφονία Κατσίφα. Το συμβάν έληξε, ωστόσο αργότερα οι δύο διασταυρώθηκαν ξανά στον δρόμο και λογομάχησαν εκ νέου. Τότε ο δράστης πήρε την κυνηγετική του καραμπίνα και τον πυροβόλησε από απόσταση περίπου 3,5 μέτρων, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του 63χρονου. Τότε ο δράστης τον πυροβόλησε ξανά, με τη δεύτερη βολή να τον πετυχαίνει στον τράχηλο, σκοτώνοντάς τον ακαριαία.

Ο δράστης δήλωνε Χρυσαυγίτης, ξεκαθάρισε ο τοπικός δημοσιογράφος, σημειώνοντας ότι ο ίδιος έλεγε πως εμφορείται από «εθνικά φρονήματα». «Είχε πολιτική διαδρομή σαν τον Ρουπακιά», πρόσθεσε, ενώ τόνισε ότι η τοπική κοινωνία εμφανίζεται διστακτική στο να αποκαλύψει περισσότερα για την ταυτότητα του θύματος.

Ο βουλευτής Κέρκυρας της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Αϊβατίδης, δήλωσε άγνοια για τη σχέση του δράστη με τη νεοναζιστική οργάνωση, ανέφερε ο Σπύρος Ζηνιάτης, σημειώνοντας με νόημα ότι οι ίδιες αναφορές υπήρχαν από πλευράς ΧΑ και μετά τη δολοφονία Φύσσα.

Αναφορικά με την καταγγελία της Πρωτοβουλία Αγώνα και Αλληλεγγύης για τη Λευκίμμη, ενάντια στον ΧΥΤΑ νότιας Κέρκυρας, ότι ο δράστης υπήρξε εκλογικός αντιπρόσωπος της Χρυσής Αυγής στις εθνικές εκλογές πριν 4 χρόνια, ο Σπύρος Ζηνιάτης ανέφερε ότι πρόκειται για κάτι στο οποίο συντείνουν όλες οι μαρτυρίες από την περιοχή, ωστόσο δεν μπορεί να διασταυρωθεί γιατί οι αρμόδιες αρχές δεν δίνουν πρόσβαση στα σχετικά αρχεία.

Σημείωσε δε ότι, αν και ο δράστης προφυλακίστηκε με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο, η ανακριτική διαδικασία δεν έδωσε ιδιαίτερη βάση στο κίνητρο, παρά τις μαρτυρίες και τις αποκαλύψεις που τονίζουν τον πολιτικό χαρακτήρα του εγκλήματος.

Ακούστε το σχετικό ηχητικό ΕΔΩ.

*φωτογραφία αρχείου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:06