search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:33
MENU CLOSE

Χρυσό Σπαθί, στη «χρυσή» συνάντηση Ερντογάν – Μαδούρο (Video)

04.12.2018 19:04
Χρυσό Σπαθί, στη «χρυσή» συνάντηση Ερντογάν – Μαδούρο (Video) - Media

 

Mε το υψηλότερο αξίωμα τιμής του «Τάγματος του Ελευθερωτή» υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικoλας Μαδούρο τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγιπ Ερντογάν. Παράλληλα, του χάρισε Ένα χρυσό σπαθί, ρεπλίκα του σπαθιού του Σιμόν Μπολιβάρ, ανεκτίμητης αξίας.

 

Η… προκαταβολή σε χρυσό (με το σπαθί) που πήρε φεύγοντας από τη χώρα ο Ταγίπ Ερντογάν προδιαγράφει τη σχέση που θέλουν να έχουν Βενεζουέλα και Τουρκία, κάτι που προανήγγειλε και ο Μαδούρο!

«Η Βενεζουέλα έχει το δικαίωμα να πουλήσει αυτό που παράγει, προχωρώντας με το σχέδιο για την παραγωγή χρυσού ως νέα πηγή ευημερίας», τόνισε χαρακτηριστικά με αφορμή τη συνάντηση και τη συνομιλία που είχε με τον Ερντογάν. Παράλληλα, δόθηκε έμφαση στις διμερείς σχέσεις και ειδικά στην οικονομική συνεργασία των δύο χωρών.

 

Το BBC (αλλά και τουρκικά ΜΜΕ) κάνουν λόγο για συμφωνίες ανεκτίμητης αξίας μεταξύ των δύο χωρών. Από μέταλλα, πετρώματα μέχρι και… χρυσό!

Την ώρα που η Βενεζουέλα έχει τεράστια οικονομικά προβλήματα, προσπαθεί να βρει λύση μέσα από την Τουρκία, η οποία σκοπεύει να αγοράσει τον φυσικό πλούτο της Βενεζουέλας. Ήδη υποστηρίζεται ότι ο Ερντογάν πρόσφερε τεχνογνωσία αλλά και εργατικά χέρια (στέλνοντας Τούρκους μεταλλωρύχους στη χώρα της Λατινικής Αμερικής), προκειμένου ο χρυσοφόρος αυτός κλάδος να αναπτυχθεί και πάλι στη Βενεζουέλα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:21