search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:39
MENU CLOSE

Στόλτενμπεργκ: Η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών είναι προϋπόθεση για την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ

04.12.2018 19:31
Σοκαρισμένος ο Στόλτενμπεργκ από τις εικόνες στις ΗΠΑ: Να γίνει σεβαστό το αποτέλεσμα των εκλογών - Media

 

Η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών είναι προϋπόθεση για την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, διαμήνυσε εκ νέου ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών της πρώτης ημέρας της Συνόδου Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

«Καλωσορίζουμε την πρόοδο που σημείωσε η πΓΔΜ, καθώς και τη συμφωνία για την ονομασία, η οποία ελπίζουμε ότι θα εφαρμοστεί πλήρως. Μόλις γίνει αυτό, είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε το πρωτόκολλο προσχώρησης και να καλωσορίσουμε την πΓΔΜ ως το 30ο μέλος της Συμμαχίας» ανέφερε ο Γ. Στόλτενμπεργκ.

Oι σχέσεις του ΝΑΤΟ με τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων θα συζητηθούν αύριο, τη δεύτερη ημέρα της Συνόδου και στο πλαίσιο αυτό θα συζητηθεί και το θέμα της πΓΔΜ, πρόσθεσε ο Γ. Στόλτενμπεργκ.

Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ ανέφερε, επίσης, ότι είχε μια πολύ καλή συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Γ. Κατρούγκαλο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:39