search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:22
MENU CLOSE

«Στοπ» της εισαγγελίας στην αποφυλάκιση των «8» για την υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού

05.12.2018 06:32
«Στοπ» της εισαγγελίας στην αποφυλάκιση των «8» για την υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού  - Media

 

Εμπλοκή στην αποφυλάκιση των οκτώ κρατουμένων για την υπόθεση εξαγωγών χρυσού δημιουργεί η διαφορετική εκτίμηση της Εισαγγελίας στις διατάξεις της ανακρίτριας για την άρση της κράτησης τους. Λίγες ώρες μετά την κίνηση της ανακρίτριας για ανάκληση των 8 ενταλμάτων προσωρινής κράτησης, η Εισαγγελία δεν δίνει σύμφωνη γνώμη ώστε να αποφυλακιστούν οι οκτώ κατηγορούμενοι οι οποίοι επί του παρόντος παραμένουν υπό κράτηση.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης τους, οι οποίοι κάνουν λόγο για «ανορθοδοξες μεθόδους» ετοιμάζουν την επόμενη δικονομική κίνηση τους, δηλαδή την κατάθεση προσφυγής στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών για την άρση της προσωρινής κράτησης των εντολέων τους. Σε μία τέτοια περίπτωση το αίτημα αποφυλάκισης θα κριθεί τις επόμενες μέρες από τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Εισαγγελία φαίνεται να σταθμίζει διαφορετικά τα στοιχεία της υπόθεσης και μάλιστα να επικαλείται αντίθετες αποφάσεις σε ανάλογες υποθέσεις εξαγωγής χρυσού. Η διαφορετική αυτή προσέγγιση ανάμεσα σε ανακρίτρια και εισαγγελείς αποτυπώνει νομική διάσταση απόψεων που έχει προκύψει για την υπόθεση αυτή.

Να σημειωθεί ότι στις διατάξεις άρσης της κράτησης που εξέδωσε η δικαστική λειτουργός αναφέρει, επικαλούμενη το έγγραφο της ΑΑΔΕ, πως «δεν συντρέχουν πλέον οι λόγοι για τους οποίους επιβλήθηκαν οι προσωρινές κρατήσεις» ζητώντας παράλληλα από την Εισαγγελία να «μας γνωρίσετε εγγράφως αν συμφωνείτε στην άρση της προσωρινής κράτησης τους».

Στους δικαστές ρίχνει το «μπαλάκι» η ΕΛ. ΑΣ. για το ζήτημα της σύλληψης του κυκλώματος λαθρεμπορίας χρυσού.

Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη υποστηρίζουν ότι οι εισαγγελείς έδωσαν το «πράσινο φως» στις αστυνομικές αρχές για να προχωρήσουν σε συλλήψεις, αφού πρώτα είχαν ενημερωθεί «για το σύνολο του προανακριτικού υλικού της δικογραφίας».

Συγκεκριμένα, πηγές του υπουργείου αναφέρουν ότι «για την πρόοδο της δικογραφίας υπήρχε συνεχής ενημέρωση των αρμοδίων εισαγγελέων, οι οποίοι επόπτευαν την προανακριτική έρευνα και διαδικασία σε όλα τα στάδια».

«Η επιχείρηση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε μετά το «πράσινο φως» των εισαγγελέων, οι οποίοι προηγουμένως ενημερώθηκαν για το σύνολο του προανακριτικού υλικού της δικογραφίας, συγχαίροντας μάλιστα τόσοι οι ίδιοι, όσο και η αρμόδια ανακρίτρια τους αστυνομικούς για τον άρτιο χειρισμό της υπόθεσης», καταλήγουν.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:22