search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:16
MENU CLOSE

Ειδικά μισθολόγια: Με ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς η επιστροφή των αναδρομικών

05.12.2018 06:48
Όλες οι πληρωμές πριν το Πάσχα για ΚΕΑ, συντάξεις, ανέργους, επιδόματα παιδιού - Media

 

Στην κατάθεση νομοθετικής διάταξης προχωρεί αμέσως το υπουργείο Οικονομικών, η οποία θα ορίζει ότι στα αναδρομικά που θα καταβληθούν εφάπαξ σε ένστολους δικαστικούς, πανεπιστημιακούς και γιατρούς του ΕΣΥ, θα γίνει παρακράτηση φόρου 20% με την οποία θα εξαντλείται η φορολογική υποχρέωση των δικαιούχων. Αυτό σημαίνει ότι τα αναδρομικά των ειδικών μισθολογίων που καταβληθούν εντός των επόμενων ημερών δεν θα φορολογηθούν με βάση την κλίμακα φορολογίας, αλλά με ευνοικότερο καθεστώς.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών, διευκρίζεται ότι:

«Σε συνέχεια της ψήφισης από τη Βουλή των νομοθετικών διατάξεων για την καταβολή εφάπαξ χρηματικού ποσού σε κατηγορίες ειδικών μισθολογίων και ενόψει της έκδοσης των εφαρμοστικών κοινών υπουργικών αποφάσεων για την καταβολή του ως άνω ποσού στους δικαιούχους, το υπουργείο Οικονομικών σημειώνει ότι θα προβεί άμεσα στην κατάθεση νομοθετικής διάταξης, η οποία θα προβλέπει ότι, κατ’ εξαίρεση, η φορολογική υποχρέωση των δικαιούχων για το εισόδημα αυτό εξαντλείται μετά την παρακράτηση 20% στο καταβαλλόμενο ποσό, που ορίζεται από τις γενικές φορολογικές διατάξεις (άρθρο 60 του ν.4172/2013)».

«Από την 1η Ιανουαρίου 2019, συνολικά 620.000 συντάξεις θα αυξηθούν σταδιακά»

Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΑΔΕΔΥ σχετικά με το ασφαλιστικό, το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, επισημαίνει ότι το παράδειγμα που παρατίθεται, περιλαμβάνει λανθασμένες διαφορές, καθώς συγκρίνει ποσό σύνταξης που εκδόθηκε με βάση τον ν. 4387/16, με ένα υποθετικό ποσό που θα καταβαλλόταν, χωρίς τις περικοπές που επέβαλαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, την περίοδο 2010-14.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:11