search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:06
MENU CLOSE

Τουρκικά ΜΜΕ: Η ελληνική αστυνομία κακοποίησε μετανάστες στον Έβρο

05.12.2018 08:26
Τα «μαθήματα» του Έβρου - Δεν αλλάζουν οι τουρκικοί στόχοι σε Αιγαίο και Μεσόγειο - Media

 

Νέα περιστατικά κακοποίησης μεταναστών και προσφύγων από την ελληνική αστυνομία στα σύνορα στον Έβρο, βλέπουν σήμερα το φως της δημοσιότητας στην Τουρκία.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Σίγμα στην Τουρκία Μαρία Ζαχαράκη, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης κατηγορούν την ελληνική αστυνομία για αγριότητα, υποστηρίζοντας ότι κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα βρέθηκαν τρία πτώματα μεταναστών, τους οποίους η ελληνική αστυνομία είχε συλλάβει, τους έγδυσε και τους έστειλε μέσα στην παγωνιά πίσω στην Τουρκία, με αποτέλεσμα να πεθάνουν.

Όπως αναφέρουν, μετά από έρευνα της στρατοχωροφυλακής στην περιοχή, διαπιστώθηκε ότι η ελληνική αστυνομία μέσα σε πέντε ημέρες συνέλαβε 713 μετανάστες, τους πήρε τα χρήματα και τα κινητά τους και τους έστειλε πίσω στην Τουρκία. Στη συνέχεια, η τουρκική αστυνομία συνέλαβε τους μετανάστες, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι Αφγανοί και Σύροι και τους παρέδωσε στο τμήμα μεταναστών Αδριανούπολης.

Στο μεταξύ, η τουρκική αστυνομία βρήκε τρία πτώματα μεταναστών στα χωριά Ακτσαντάμ και Αντασάρχανλι, που είναι στα σύνορα με την Ελλάδα. Διαπιστώθηκε ότι το ένα πτώμα ανήκει σε έναν 35χρονο Αφγανό και οι πρώτες έρευνες έδειξαν ότι έχασε τη ζωή του λόγω της έκθεσής του στην παγωνιά. Τα άλλα δύο πτώματα, τα οποία βρέθηκαν δύο μέρες αργότερα, διαπιστώθηκε ότι επίσης είχαν μπει παράνομα στην Ελλάδα. Μετά από έρευνα, διαπιστώθηκε ότι ο ένας πέθανε πέντε ώρες πριν βρεθεί και ο άλλος δύο ημέρες νωρίτερα. Πρόκειται για έναν 25 και έναν 35χρονο μετανάστη, οι οποίοι πέθαναν στην παγωνιά. Οι σοροί και των δύο στάλθηκαν στην Κωνσταντινούπολη για να οριστικοποιηθούν τα αίτια του θανάτου τους έπειτα από διενέργεια αυτοψίας.

Ο 35χρονος Αφγανός μετανάστης Τζαμαλουντίν Μαλάνγκι ανέφερε ότι είχε δει τον Αφγανό που βρέθηκε νεκρός, στον αστυνομικό σταθμό όπου κρατείτο στην Ελλάδα. Υποστήριξε ότι και ο ίδιος, όπως και οι άλλοι, στάλθηκε πίσω στην Τουρκία από την ελληνική αστυνομία, έπειτα από χρήση βίας εναντίον του. «Αφού περάσαμε απέναντι (στην ελληνική πλευρά) μείναμε στο δάσος τρεις ημέρες. Ήρθε η ελληνική αστυνομία από ένα χωριό. Μας συνέλαβαν και μας πήραν. Μείναμε εκεί ένα βράδυ και μετά μας πήραν με ένα φορτηγό στην άκρη του ποταμού. Υπήρχαν δύο σκάφη, το ένα ερχόταν, το άλλο έφευγε. Μας έστειλαν στην Τουρκία με αυτό τον τρόπο. Τον Αφγανό που πέθανε από την παγωνιά τον είδα στο τμήμα, τους άλλους δεν τους γνωρίζω», ανέφερε. Υποστήριξε ότι η ελληνική αστυνομία χρησιμοποίησε βία εναντίον τους και πως ήταν ανελέητη.

 

Πηγή: sigmalive

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:04