search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:58
MENU CLOSE

Τέλος το «I Amsterdam» έξω από το Rijksmuseum (Photos-Video)

05.12.2018 12:42
Τέλος το «I Amsterdam» έξω από το Rijksmuseum (Photos-Video) - Media

 

Έντονη δυσαρέσκεια και δεκάδες αρνητικά σχόλια στα social media προκάλεσε η απόφαση του δημοτικού συμβολίου του Άμστερνταμ να απομακρύνει ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της πρωτεύουσας της Ολλανδίας.

Πρόκειται για τα κόκκινα και λευκά γράμματα «I Amsterdam» έξω από το Εθνικό Μουσείο Rijksmuseum. Στο σημείο αυτό υπολογίζεται ότι τουρίστες έβγαζαν σχεδόν 8.000 φωτογραφίες την ημέρα.

Το «I Amsterdam» τοποθετήθηκε εκεί για πρώτη φορά, πριν από 14 χρόνια.

Το σκεπτικό της απόφασης βασίζεται στο ότι το σλόγκαν είχε γίνει «σύμβολο μαζικού τουρισμού και ατομικισμού σε μια πόλη που υποστηρίζει την αλληλεγγύη και την διαφορετικότητα». Σημειώνεται ότι το αριστερό κόμμα GroenLinks έχει αυτήν την στιγμή την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

«Το μήνυμα “I Amsterdam” είναι πως είμαστε όλοι ξεχωριστοί στην πόλη. Εμείς θέλουμε να δείξουμε κάτι άλλο: διαφορετικότητα, ανοχή, αλληλεγγύη», δήλωσε η Femke Roosma, μέλος των GroenLinks.

Τη στιγμή της απομάκρυνσης των γραμμάτων απαθανάτισαν αρκετοί φωτογράφοι, καθώς και την μετέπειτα φόρτωσή τους σε φορτηγά.

Όπως αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα του «I Amsterdam», τα γράμματα θα αποθηκευτούν και στη συνέχεια θα «ταξιδεύουν» σε διάφορα σημεία, όπως είχε γίνει πριν εγκατασταθούν μόνιμα έξω από το Rijksmuseum, πριν από 14 χρόνια. Έτσι, οι τουρίστες θα ενημερώνονται για το πού βρίσκονται εκείνη την στιγμή τα γράμματα.

 «Αφαιρέσαμε τα γράμματα από το σημείο επειδή προσέλκυαν πολύ μεγάλο πλήθος σε έναν ήδη περιορισμένο χώρο», αναφέρει σχετική ανακοίνωση. Το Άμστερνταμ κατέχει συνολικά πέντε «I Amsterdam», ένα εκ των οποίων βρίσκεται στο αεροδρόμιο Schiphol.

Το Άμστερνταμ δέχεται κάθε χρόνο πάνω από 12 εκατομμύρια τουρίστες, είτε από άλλες Ολλανδικές πόλεις είτε από το εξωτερικό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:57