search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:22
MENU CLOSE

Τσαβούσογλου: Ο Τραμπ είναι υπέρ της πώλησης F35 – «Το είπε στον Ερντογάν»

05.12.2018 14:12
Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να εκπαιδεύουν τους Τούρκους πιλότους στα F35 - Media

 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είπε στον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πως δεν θέλει προβλήματα με την πώληση των μαχητικών F-35 στην Άγκυρα, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους έπειτα από συναντήσεις στο ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ο Τσαβούσογλου είπε πως η Τουρκία δεν βλέπει να υπάρχουν θέματα στην προμήθεια των μαχητικών της Lockheed Martin παρά τις προσπάθειες του Κογκρέσου των ΗΠΑ να εμποδίσει την πώληση αυτή. Ο Τραμπ έκανε το σχόλιο αυτό στον Ερντογάν στις συνομιλίες που είχαν στη διάρκεια της πρόσφατης συνόδου κορυφής της G20, είπε ο Τσαβούσογλου.

Η Γερουσία των ΗΠΑ έχει ζητήσει να εμποδιστεί η πώληση των μαχητικών στην Τουρκία, εκτός εάν ο Τραμπ πιστοποιήσει πως η Τουρκία δεν απειλεί το ΝΑΤΟ με την αγορά αμυντικού εξοπλισμού από τη Ρωσία ή με την κράτηση πολιτών των ΗΠΑ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15