01/06/2020 10:52:25

Κοινωνικό Μέρισμα 2018: Αυτές είναι οι κύριες κατηγορίες ωφελουμένων - Ως 1.400 ευρώ

Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις - Media
 
Τις κύριες κατηγορίες ωφελούμενων από το Κοινωνικό Μέρισμα, παρουσίασε ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, Μ. Μπαλαούρας.
 
«Είναι σαφές, το τονίζει και πρωθυπουργός και όλοι μας, υπάρχει μεροληψία στην πολιτική μας. Είναι μεροληψία υπέρ των πιο αδυνάτων της κοινωνίας», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής.
 
Για το κοινωνικό μέρισμα 2018, «βέβαια θα υπάρξει» νομοθετική ρύθμιση, είπε ο κ. Μπαλαούρας, «η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει ότι θα δοθεί στις 14 Δεκεμβρίου. Η διαδικασία είναι έτοιμη από την ΗΔΙΚΑ (οι δικαιούχοι θα πρέπει να μπουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα «ανέβει» τις επόμενες ημέρες στον αέρα, στην διεύθυνση koinonikomerisma.gr). Θα αφορά περίπου 1,4 εκατομμύρια νοικοκυριά και το μέρισμα συνολικά θα είναι 710 εκατ. ευρώ, περισσότερο από πέρυσι».
 
Μιλώντας στο Κόκκινο ο ίδιος σημείωσε ότι ανάλογα με την οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών και τον αριθμό των τέκνων, θα κυμαίνεται από 300 ευρώ (για ένα άτομο) ως 1.400 ευρώ. «Έχουμε βάλει και προτεραιότητες» και ιδιαίτερη πρόνοια, για συγκεκριμένες κατηγορίες, τόνισε και ανέφερε:
 
• 55.000 άνεργοι 18-24 ετών
 
• μακροχρόνια άνεργοι (πάνω από 2 έτη εκτός εργασίας)
 
• 600.000 περίπου δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης
 
• 600.000 περίπου χαμηλοσυνταξιούχοι του ΟΓΑ (συντάξιμες αποδοχές 300-600 ευρώ)
 
• 800.000 περίπου χαμηλοσυνταξιούχοι που έχασαν το ΕΚΑΣ, θα πάρουν μέρος αυτού μέσω του κοινωνικού μερίσματος
 
Ο κ. Μπαλαούρας, αναφέρθηκε εκτενώς και στο φάσμα πολιτικών ενίσχυσης των πιο ευπαθών κοινωνικών ομάδων που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Εξάλλου, για την μη περικοπή των συντάξεων σημείωσε ότι το σχετικό νομοσχέδια και οι ρυθμίσεις «μπαίνουν στις Επιτροπές Οικονομικών και Κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής με την διαδικασία του επείγοντος. Την επόμενη εβδομάδα θα μπουν στην Ολομέλεια».
 
Πηγή: aftodioikisi.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.