search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:41
MENU CLOSE

Δέκα προσαγωγές στο μαθητικό συλλαλητήριο στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου (Photos)

06.12.2018 11:11
Δέκα προσαγωγές στο μαθητικό συλλαλητήριο στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου (Photos) - Media

 

Στους δρόμους της Αθήνας βρέθηκαν μαθητές από όλη τη χώρα τιμώντας μνήμη του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, ο οποίος πριν από 10 χρόνια έπεσε νεκρός στα Εξάρχεια από τις σφαίρες του αστυνομικού Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Η πορεία διεξήχθη γενικά σε ήρεμο κλίμα, εκτός από το ξεκίνημα όπου στην οδό Κοραή υπήρξαν εστίες έντασης ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς.

Συνολικά έγιναν δέκα προσαγωγές.

Στο μεταξύ, άνοιξαν οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο», που είχαν κλείσει νωρίτερα.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά την έναρξη της πορείας σημειώθηκαν μικροφθορές σε φωτεινούς σηματοδότες και σε στάσεις λεωφορείων.

Ακολούθησε ένταση μεταξύ ομάδων διαδηλωτών και δυνάμεων των ΜΑΤ στην οδό Κοραή. Νεαροί πέταξαν πέτρες και μία βόμβα μολότοφ στα ΜΑΤ που απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά.

Στο σημείο έγινε και μία προσαγωγή, κατά τη διάρκεια  της οποίας ο προσαχθείς ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς και βρέθηκε αιμόφυρτος στο έδαφος.

Ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα παραμένει κλειστός από τις 12.00 το μεσημέρι, ενώ ξανάκλεισε κατά τις 15.30 το απόγευμα ο σταθμός Πανεπιστήμιο.

Σημειώνεται ότι στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί ξανά συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο θα συμμετάσχουν πολιτικές οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου. Η πορεία αναμένεται να κινηθεί προς της Βουλή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:35