search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:19
MENU CLOSE

Βομβαρδισμένο τοπίο τα Εξάρχεια – Μεγάλες καταστροφές στη Θεολογική Σχολή της Θεσσαλονίκης (Photos)

07.12.2018 07:09
Βομβαρδισμένο τοπίο τα Εξάρχεια - Μεγάλες καταστροφές στη Θεολογική Σχολή της Θεσσαλονίκης (Photos) - Media

 

Σε βομβαρδισμένο τοπίο μετατράπηκε το κέντρο της Αθήνας το βράδυ της Πέμπτης με αφορμή τις εκδηλώσεις στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που σκοτώθηκε πριν από δέκα χρόνια στα Εξάρχεια

Νεαροί κουκουλοφόροι έστησαν οδοφράγματα, έβαλαν φωτιές και έριξαν δεκάδες βόμβες μολότοφ, πέτρες, καδρόνια και διάφορα άλλα αντικείμενα κατά αστυνομικών δυνάμεων, που απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης. Παράλληλα, δύο εδικά οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. έκαναν ρίψεις νερού στα Εξάρχεια, προκειμένου να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν από το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος, κατά την διάρκεια του μαθητικού – φοιτητικού συλλαλητηρίου και το βράδυ εντάθηκαν στην περιοχή των Εξαρχείων.

Η αστυνομία προχώρησε συνολικά σε 66 προσαγωγές, ενώ στη συνέχεια οι 13 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Παράλληλα, τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί, που διακομίστηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών και ένας πολίτης, στην πλατεία Εξαρχείων, ο οποίος επίσης διακομίστηκε σε νοσοκομείο.

Οι συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Καταστροφές σημειώθηκαν ακόμα και σε εργοτάξιο του μετρό της Θεσσαλονίκης

Ομάδα κουκουλοφόρων με ορμητήριο την υπό κατάληψη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ, πετούσαν πέτρες, αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ και πυροτεχνήματα στις δυνάμεις της Αστυνομίας, οι οποίες απαντούσαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:19