search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:03
MENU CLOSE

Κίτρινα γιλέκα: Εξώφυλλο στο Paris Match γνωστός αντισημίτης (Photo)

07.12.2018 11:41
Κίτρινα γιλέκα: Εξώφυλλο στο Paris Match γνωστός αντισημίτης (Photo) - Media

 

Σάλος έχει ξεσπάσει στη Γαλλία με αφορμή το εξώφυλλο του περιοδικού Paris Match στο οποίο απεικονίζεται ένας διαδηλωτής με κίτρινο γιλέκο με φόντο την Αψίδα του Θριάμβου.

Οι αντιδράσεις ήταν έντονες από την πρώτη στιγμή, καθώς ο εν λόγω διαδηλωτής δεν είναι άλλος από τον γνωστό, αντισημίτη συγγραφέα και αρνητή του Ολοκαυτώματος, Ερβέ Ρισέν.

«Οι αντισημίτης και οι αρνητές του Ολοκαυτώματος χαίρονται με τη δημοσιότητα που τους παρέχετε με αυτόν τον τρόπο», τόνισε με ανακοίνωσή της η Εθνική Ομοσπονδία κατά του Ρατσισμού και του Αντισημιτισμού (Licra) στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Στη φωτογραφία, που τραβήχθηκε το περασμένο Σάββατο κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης των κίτρινων γιλέκων στο κέντρο του Παρισιού, ο ακροδεξιός διαδηλωτής κρατά μια γαλλική σημαία τη στιγμή που συζητά με έναν αστυνομικό.

Ο Ερβέ Ρισέν, πρώην μέλος του Εθνικού Μετώπου, έχει καταδικαστεί κατ’ επανάληψη για τις αντισημιτικές δηλώσεις του στα social media, στο μπλογκ του ή στα βιβλία του.

Μάλιστα, τον Φεβρουάριο του 2012 είχε καταδικαστεί με πρόστιμο 5.000 ευρώ γιατί είχε δηλώσει ότι οι Εβραίοι είχαν ιδιαίτερη τάση για αιμομιξία, ενώ είχε καταδικαστεί και για ομοφοβικές δηλώσεις εναντίον του πρώην δημάρχου του Παρισιού Μπερτράν Ντελανοέ.

Το 2016 του είχε αποδοθεί ποινή φυλάκισης επειδή σε πολλά tweets και δημοσιεύσεις στο Facebook υποστήριζε ότι οι Εβραίοι είναι υπεύθυνοι τόσο για «τα γουρούνια τους Μαύρους», όσο και για «αναρίθμητα εγκλήματα».

Πώς “απολογήθηκε” το περιοδικό

«Η φωτογραφία επιλέχθηκε ως εμβληματική της βίαιης ημέρας της 1ης Δεκεμβρίου», ανέφερε ο διευθυντής σύνταξης του περιοδικού, Ολιβιέ Ρουαγιάν προκειμένου να δικαιολογηθεί για το εν λόγω εξώφυλλο.

«Οι δεκάδες φωτοειδησεογράφοι που βρίσκονταν εκεί, λόγω των εξαιρετικά δύσκολων συνθηκών δεν ήταν σε θέση να γνωρίζουν την ταυτότητα και ακόμη λιγότερο τις μύχιες σκέψεις των διαδηλωτών. Αυτή η τυχαία φωτογραφία αποκαλύπτει όμως τη διείσδυση στο κίνημα των κίτρινων γιλέκων των εξτρεμιστών, κυρίως της άκρας δεξιάς. Για αυτό βρέθηκε αυτό το άτομο στο εξώφυλλο του περιοδικού μας» επισήμανε ο Ρουαγιάν, τονίζοντας ότι ο όμιλος Lagardere μάχεται ενάντια σε “κάθε μορφή ρατσισμού και αντισημιτισμού».

Από την πλευρά του, το σωματείο των δημοσιογράφων του Paris Match μίλησε για «λάθος το οποίο δεν αντικατοπτρίζει με κανένα τρόπο» τις αξίες του περιοδικού.

Όσον αφορά στον Ερβέ Ρισέν, ο ίδιος δε θέλησε να προβεί σε καμία δήλωση, ωστόσο, ανήρτησε μια φωτογραφία του εξωφύλλου του περιοδικού στον δεύτερο λογαριασμό του στο Twitter, καθώς ο πρώτος έχει μπλοκαριστεί από την πλατφόρμα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:02