16/07/2019 10:23:16

Υπόθεση Ριχάρδου: Την αποφυλάκιση του ζητά η εισαγγελέας

Υπόθεση Ριχάρδου: Την αποφυλάκιση του ζητά η εισαγγελέας - Media


Υπέρ της αποφυλάκισης των 8 κατηγορουμένων, οι οποίοι ενεπλάκησαν στο κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού, τάχθηκε με πρότασή της προς το δικαστικό συμβούλιο και η εισαγγελέας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εισαγγελική λειτουργός υιοθετεί την διάταξη της ανακρίτριας, με την οποία εγκρίνεται η αποφυλάκιση των 8, μεταξύ των οποίων είναι και ο γνωστός ιδιοκτήτης ενεχυροδανειστηρίων Ριχάρδος Μυλωνάς, υποστηρίζοντας ότι εξαιτίας των εξελίξεων των τελευταίων ημερών και λόγω του ερειδόμενου νομικού ζητήματος, δεν συντρέχει λόγος διατήρησης της προσωρινής τους κρατήσεως.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική αρχή επιμένει στη νομική άποψη ότι το αδίκημα της λαθρεμπορίας στοιχειοθετείται, ωστόσο λόγω της νομικής διάστασης που έχει προκληθεί, κρίνει πως οι 8 πρέπει να αποφυλακιστούν, με περιοριστικούς όρους, μέχρι να λυθεί το βασικό αυτό ζήτημα.

Σημειώνεται ότι το θέμα της στοιχειοθέτησης της κατηγορίας ετέθη αρχικά από τους συνηγόρους των κατηγορουμένων, με αποτέλεσμα η ανακρίτρια να αναζητήσει λύση κατά την διάρκεια των απολογιών των κατηγορουμένων από την ΑΑΔΕ, ενώ ήδη ορισμένοι από αυτούς είχαν προσωρινά κρατηθεί και άλλοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.