search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:43
MENU CLOSE

Βινύλιο, η αιώνια αξία…

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2050
6-12-2018
08.12.2018 04:00
vinyl_is_back_-_high_analysis-1.jpg

 

Άλλο ένα φεστιβάλ βινυλίου, από την Παρασκευή (7/12/2018) ώς και την Κυριακή(9/12/2018) στο Σινέ Κεραμεικός, με καλή μουσική και πολλές εκπλήξεις.

Η «ψυχή» της διοργάνωσης, ο δημοσιογράφος Γιάννης Αλεξίου, μας λύνει τις απορίες…

Η σχέση του με το βινύλιο

«Η σχέση μου με το βινύλιο ξεκινά από πολύ πιτσιρικάς όταν βρήκα, στις αρχές της δεκαετίας του ’70, μια τσάντα με δίσκους βινυλίου στο πατάρι του σπιτιού μας και μου τράβηξαν την προσοχή. Ένοιωσα ότι κρατούσα στα χέρια μου κάτι ανεκτίμητο. Δεν γνώριζα ότι αυτή η στιγμή θα σημάδευε ολόκληρη τη ζωή μου. Άρχισα να συλλέγω δίσκους από τον Δεκέμβριο του ’78, όταν ο πατέρας μου μού δώρισε ένα πικάπ Dual 1224 και με τα χρήματα του παππού μου αγόρασα το πρώτο μου βινύλιο, που ήταν το “Who Are You” των Who. Φέτος κλείνω 40 χρόνια σε αυτή την όμορφη περιπέτεια και ύστερα από έρευνα, συστηματική ενασχόληση, καθημερινή επαφή, αρχειοθέτηση, ατελείωτες ώρες ακροάσεων και φυσικά διάθεση χρημάτων – καθώς το βινύλιο είναι προτεραιότητα στη ζωή μου – νοιώθω υπερήφανος για την πλούσια δισκοθήκη μου που έχει φθάσει τους 11.000 μεγάλους δίσκους και 2.000 μικρούς. Η δισκοθήκη θέλει “τροφή” συνέχεια, οπότε η περιπέτεια συνεχίζεται. Η όμορφη αυτή ενασχόλησή μου “έδεσε” με το Vinyl is Back στις αρχές του 2013, στο οποίο καταφέραμε να συγκεντρώσουμε όλους τους vinyl maniacs σε αυτό το μεγάλο φεστιβάλ βινυλίου και να φέρουμε κοντά όλη αυτή τη νέα γενιά που ανακάλυψε τώρα το βινύλιο και τον ζεστό ήχο του. Την “τρέλα” με το βινύλιο την κατέγραψα στο βιβλίο μου “Βινύλιο, Τα Καλύτερά Μας Χρόνια” που κυκλοφόρησε στα τέλη του 2014 και εξαντλήθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Τι είναι το Vinyl is Back;

«Είναι η κορυφαία εκδήλωση για το βινύλιο, κάτι περισσότερο από παζάρι δίσκων, που έχει πάρει χαρακτήρα φεστιβάλ. Ένας πετυχημένος θεσμός πλέον, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα στην επανάκαμψη του βινυλίου στην Ελλάδα. Προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες στη διάρκεια του τριημέρου, όλων των ηλικιών, που έχουν να επιλέξουν δίσκους σε τεράστια γκάμα, όλων των ειδών, ελληνικής και ξένης μουσικής, με πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, όπως live εμφανίσεις που διαρκούν όσο ένας δίσκος βινυλίου εν είδει happening, d.j’ sets, διαδραστικές εκδηλώσεις, πλειστηριασμούς σπάνιων δίσκων, κληρώσεις δώρων, προβολές ιδιαίτερων μουσικών ταινιών, ενώ η διοργάνωση έχει προχωρήσει σε εκδόσεις δίσκων συμβάλλοντας ουσιαστικά στην επανάκαμψη του βινυλίου μέσα από τη σειρά “Live Sessions”, που κάνει αυτή τη φορά το δεύτερο βήμα με την κυκλοφορία του δίσκου των Locomondo».

Όσοι πιστοί προσέλθετε…

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33