search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:17
MENU CLOSE

Το σκληρό ροκ γκρουπ που λατρεύει η διάδοχος της Μέρκελ

07.12.2018 18:50
Το σκληρό ροκ γκρουπ που λατρεύει η διάδοχος της Μέρκελ - Media

 

Με 517 ψήφους η Άνεγκρετ Κραμπ – Καρενμπάουερ αναδείχθηκε στον β’ γύρο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) κι έγινε επισήμως η διάδοχος της Άνγκελα Μέρκελ!

Γεννημένη στις 9 Αυγούστου 1962 στο Φέλκινγκεν του κρατιδίου Ζάαρλαντ (στα γαλλογερμανικά σύνορα), η εκλεκτή της Μέρκελ μεγάλωσε σε ένα σπίτι όπου ο πατέρας της ήταν δάσκαλος και η μητέρα της νοικοκυρά.

Παντρεμένη εδώ και 34 χρόνια με τον μηχανικό Χέλμουτ Καρενμπάουερ, με τον οποίο απέκτησε και τρία παιδιά.Σπούδασε στις πόλεις Τρίερ και Ζααρμπρίκεν Νομικά και Πολιτικές Επιστήμες (1986-1990) και έγινε μέλος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος από τα μαθητικά της χρόνια (1981).

Σύμφωνα με την Telegraph είναι μεγάλη θαυμαστής της hard rock μπάντας AC/DC, ενώ τα χόμπι της είναι ο αθλητισμός, ο χορός και η μουσική.

Ως Πρωθυπουργός διοργάνωνε συχνά τον «πρωινό καφέ με την Ανεγκρέτ», στον οποίο οι πολίτες μπορούσαν να συζητήσουν μαζί της τα προβλήματά τους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:17