search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:07
MENU CLOSE

Folli Follie: Κακουργηματική δίωξη σε οικογένεια Κουτσολιούτσου και άλλους επτά

07.12.2018 19:11
Αγωγές από Folli Follie κατά του Δ. Κουτσολιούτσου και άλλων διευθυντών - Media
 
Ποινική δίωξη για απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες ασκήθηκε από τον οικονομικό εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση σε βάρος τριών μελών της οικογένειας Κουτσολιούτσου και επτά ακόμα εμπλεκόμενους στην υπόθεση της Folli Follie.
 
Παράλληλα, εκδόθηκαν εντολές για απαγόρευση εξόδου τους από την χώρα, καθώς κρίθηκε ότι είναι ύποπτοι διαφυγής στο εξωτερικό.
 
Ειδικότερα, η δίωξη για δυο κακουργήματα στρέφεται κατά του ιδρυτή της Folli Follie, Δημήτρη Κουτσολιούτσου της συζύγου του Κατερίνας, του γιού τους Γιώργου Κουτσολιούτσου, CEO και μέλους της διοίκησης, τριών μελών της: Του οικονομικού διευθυντή, του επικεφαλής του λογιστηρίου, του ορκωτού λογιστή που υπέγραψε τον ισολογισμό (και) του 2017 και του επικεφαλής του Ομίλου στην Ασία.
 
Πρόκειται για τα ίδια άτομα, για τα οποία εκδόθηκαν αποφάσεις για την δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών τους, θυρίδων και όλων των χρηματοπιστωτικών προϊόντων που κατέχουν.
 
Όλοι είχαν κληθεί ως ύποπτοι για εξηγήσεις από τις εισαγγελικές αρχές, ωστόσο δεν έπεισαν με αποτέλεσμα να ασκηθούν οι ποινικές διώξεις. Εκτός από την οικογένεια Κουτσολιούτσου, που σύμφωνα με πληροφορίες είχε επιλέξει να μην απαντήσει επί της ουσίας, καθώς η έρευνα για την υπόθεση των οικονομικών πεπραγμένων του ομίλου συνεχίζεται, η πλειονότητα των κληθέντων ως υπόπτων και πλέον κατηγορουμένων, φέρεται να είχε επιρρίψει τις όποιες ευθύνες για τον επίμαχο ισολογισμό, στα γραφεία της Ασίας και στο γκρουπ του ομίλου με τις 18 θυγατρικές εταιρίες.
 
Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα για την εταιρρία ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο με αρχικό υλικό μηνυτήρια αναφορά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σχετικά με την μη «παροχή αιτούμενων στοιχείων» που ζητήθηκαν από την Folli Follie, όπως ταμιακά διαθέσιμα κ.ά.. Η Επιτροπή στρεφόταν κατά της εταιρίας επίσης και για «παρεμπόδιση ελέγχου» ο οποίος ξεκίνησε μετά την δημοσιοποίηση report του αμερικανικού επενδυτικού κεφαλαίου Quintessential Capital Management (QCM) στο οποίο αναφέρεται πως ενδέχεται κάποια οικονομικά στοιχεία της Folli Follie Group να μην είναι ακριβή.
 
Ο εισαγγελέας πάντως συνεχίζει την έρευνα και για άλλα αδικήματα, οπότε αναμένεται εκ νέου κλήτευση υπόπτων.
 
Πηγή: economy365.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:07