search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 18:06
MENU CLOSE

Τα «Κίτρινα γιλέκα» εξαπλώνονται –  Δεκάδες συλλήψεις στις Βρυξέλλες [Photos]

08.12.2018 13:46
Τα «Κίτρινα γιλέκα» εξαπλώνονται -  Δεκάδες συλλήψεις στις Βρυξέλλες [Photos] - Media

 

Επηρεασμένοι από την κατάσταση που επικρατεί στη Γαλλία, εκατοντάδες διαδηλωτές με «κίτρινα γιλέκα» έκαναν πορεία στο ευρωπαϊκό τετράγωνο των Βρυξελλών ζητώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού του Σαρλ Μισέλ.

Φαίνεται πως το κίνημα που ξεκίνησε από τη Γαλλία έχει βρει πολλούς μιμητές και πλέον εξαπλώνεται τόσο στο Βέλγιο όσο και στην Ολλανδία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Belga, κίτρινα γιλέκα αποκλείουν τον αυτοκινητόδρομο E17 προς τη Ρέκεμ, μια πόλη της δυτικής Φλάνδρας, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία ενώ νωρίτερα είχε τοποθετηθεί οδόφραγμα στο ύψος των γαλλο-βελγικών συνόρων, στο σημείο της Αντινκέρκ (βόρεια).

Δυνάμεις της αστυνομίας χρησιμοποίησαν σπρέι πιπεριού και συγκρούστηκαν με μια μικρή ομάδα διαδηλωτών, που προσπάθησαν να σπάσουν το μπλόκο τους ενώ ήδη υπάρχει η πληροφορία ότι έχουν συλληφθεί 70 άτομα περίπου.

Την ίδια ώρα, στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας εκατοντάδες διαδηλωτές με «κίτρινα γιλέκα» έκαναν ειρηνική πορεία στο κέντρο της πόλης τραγουδώντας και μοιράζοντας λουλούδια σε περαστικούς.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 18:03