search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:04
MENU CLOSE

Ανατροπή στην υπόθεση Λαγούδη: Τι «βλέπει» ο πραγματογνώμονας (Photos)

09.12.2018 08:58
Ανατροπή στην υπόθεση Λαγούδη: Τι «βλέπει» ο πραγματογνώμονας (Photos) - Media

Σε πολύπειρους δράστες με ανθρωποκτόνο σκοπό, που κατάφεραν να «σκηνοθετήσουν» με άρτιο τρόπο αυτοχειρία, αποδίδει ο ειδικός πραγματογνώμονας Ανδριανός Γκούρμπατσης, τον θάνατο της 44χρονης Ειρήνης Λαγούδη.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Βασίλης Ταουξής δημοσίευσε αποσπάσματα από την έκθεση αυτοψίας που πραγματοποίησε ο αντιστράτηγος – υπαρχηγός Π.Σ. ε.α. και δικαστικός πραγματογνώμονας διερεύνησης εγκλημάτων εμπρησμού, Ανδριανός Γκούρμπατσης.

Τα αποσπάσματα αναφέρονται σε σειρά λαθών και παραλείψεων κατά την διάρκεια της έρευνας. Ο κ. Γκούρμπατσης πιστεύει ότι οι δράστες δημιούργησαν μια «φωτιά ελεγχόμενου αερισμού», για να μην κινήσουν υποψίες στην περιοχή. Μεταξύ άλλων, επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν πετρέλαιο, διότι αν έβαζαν βενζίνη θα υπήρχε πλήρης καύση και θα ήταν «πολύ πιθανό η πυρκαγιά, λόγω του καπνού, να γινόταν αντιληπτή από κατοίκους της περιοχής».


Όπως επισήμανε ο κ. Γκούρμπατση, «δεν προκύπτει αυτοπυρπολισμός της ή έστω προσπάθεια αυτοπυρπολισμού». Ακόμη, η αιθάλωση στην οροφή δείχνει ότι η πόρτα άνοιξε κάποια στιγμή -κατά την εξέλιξη της φωτιάς- και όχι από την Ειρήνη Λαγούδη.

«Η συγκεκριμένη φωτιά τέθηκε εσκεμμένα από άγνωστους δράστες, πάντως περισσότερους του ενός, με ανθρωποκτόνο σκοπό, για άγνωστο λόγο (κίνητρο), που όμως σκηνοθετήθηκε από τους δράστες με έναν ιδιαίτερα άρτιο επαγγελματικό τρόπο, για να αποπροσανατολιστούν οι έρευνες τωφν ανακριτικών αρχών και να εμφανίζεται εικόνα που να παραπέμπει σε αυτοχειρία του θύματος» τονίζει ο ειδικός πραγματογνώμονας.


Σημειώνεται ότι η 44χρονη Ειρήνη Λαγούδη, μητέρα τριών παιδιών, βρέθηκε νεκρή στις αρχές Ιανουαρίου μέσα στο αυτοκίνητό της στην παραλία Φωτμού στη λίμνη Τριχωνίδα. Έκτοτε ξεκίνησε ένα θρίλερ, με την οικογένεια να κάνει λόγο για εγκληματική ενέργεια και την Αστυνομία να διαρρέει ότι πρόκειται για αυτοκτονία.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:03