search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:08
MENU CLOSE

Έγκλημα στη Ρόδο: Ο πατέρας της 21χρονης κάνει λόγο για «κυκλώματα βιαστών και εκβιαστών» (Audio)

09.12.2018 14:23
Έγκλημα στη Ρόδο: Ο πατέρας της 21χρονης κάνει λόγο για «κυκλώματα βιαστών και εκβιαστών» (Audio) - Media

 

Έκκληση να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξαρθρωθεί το «κύκλωμα» ή τα «κυκλώματα» που εκμεταλλεύονται κορίτσια που έρχονται στη Ρόδο για να σπουδάσουν από απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, κάνει ο πατέρας της 21χρονης άτυχης φοιτήτριας που η ζωή της έλαβε πρόωρο και άδικο τέλος. Σε δηλώσεις του στη «Ροδιακή», ο απαρηγόρητος πατέρας  δηλώνει μεταξύ άλλων ότι στο νησί δρα ανεξέλεγκτα ένα κύκλωμα που απειλεί, εκβιάζει και τελικώς βιάζει νεαρά κορίτσια.

 

Η υπόθεση ανοίγει νέο κύκλο ερευνών από τις διωκτικές και εισαγγελικές αρχές της περιοχής, που έχουν ήδη πάρει και τις καταθέσεις από συμφοιτήτριες της 21χρονης. Την ίδια ώρα και ο δικηγόρος της οικογένειας κ. Αλέξης Κούγιας με δηλώσεις του στη «Ροδιακή» αναφέρεται σε στοιχεία που υπάρχουν στη δικογραφία και αφορούν καταθέσεις συμφοιτητριών της άτυχης Ελένης, για τις οποίες, όπως τόνισε, «στο μέλλον να πρέπει να πούμε άλλα πράγματα».

Ο πατέρας της αδικοχαμένης 21χρονης σχολίασε πως η προφυλάκιση των δύο νεαρών αποτελεί «ηθική δικαίωση και για την οικογένειά μου και για την ψυχούλα της κόρης μου» και στη συνέχεια αναφέρθηκε στα κυκλώματα που υπάρχουν στο νησί της Ρόδου:

«Τώρα δεν ξέρω τι άλλα “κυκλώματα” πιθανόν να υπάρχουν στη Ρόδο τα οποία προσπαθούν να πλησιάσουν κοριτσάκια τέτοιας ηλικίας. Και έχω ακούσει, μου έχουν μεταφέρει, ότι έχουν γίνει και άλλες απόπειρες, δεν ξέρω αυτό θα το διασταυρώσετε εσείς. Αλλά είναι κρίμα και άδικο να χάνονται τέτοιες ζωές! Να βιάζονται και εκβιάζονται κοριτσάκια σαν την κόρη μου τα οποία στέλνονται μόνα τους να σπουδάζουν στο όμορφο νησί μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τοπαλούδης, και πρόσθεσε:

«Και ειλικρινά όχι μόνο αυτοί οι άνθρωποι σπιλώνουν την ψυχούλα της κόρης μου, αλλά αμαυρώνουν και την προσπάθεια των Ροδιτών και της συντριπτικής τους πλειοψηφίας, οι οποίοι μας αγκάλιασαν μαζί με τον αδελφό μου όταν ήμασταν αυτές τις ημέρες με τον καλύτερο τρόπο. Να σας πως τι; Ότι οι άνθρωποι που ήρθαν από τη μεταφορική και κουβαλούσαν τα πράγματα της κόρης μου, έκλαιγαν; Στο ξενοδοχείο ο άνθρωπος δεν πήρε χρήματα είναι λέει, το ελάχιστο δυνατόν, έκλαιγαν όλες οι γυναίκες περισσότερο από εμένα, άνθρωποι απλοί που μας συναντούσαν στο δρόμο μας λυπούνταν;».

«Άρα λοιπόν πρέπει όλη η κοινωνία της Ρόδου να προσπαθήσει κάποιο “απόστημα” που ενδεχομένως δεν ξέρω αν είναι ένα ή περισσότερα, αυτό το “απόστημα”, αυτό το “κύκλωμα” που βιάζει και εκβιάζει αθώα κορίτσια όπως το δικό μας, τα οποία εκμεταλλεύονται αυτοί οι άνθρωποι κατά το χειρότερο τρόπο γιατί ίσως και να απειλούν τις ζωές τους, ίσως με τα βίντεο ίσως δεν ξέρω τι, φοβούνται και ειδικά αυτά που είναι συνεσταλμένα φοβούνται να μιλήσουν και στους γονείς του.

Ειλικρινά θέλω να πω να προσέχουν οι γονείς των παιδιών αυτής της ηλικίας πάρα πολύ όταν τα στέλνουν σε μέρη μακρινά. Και η τελική δικαίωση θα είναι δικαίωση όχι μόνο για την ψυχή της κόρης μου και ολόκληρη την οικογένειά μου αλλά για ολόκληρο το νησί», είπε ο πατέρας της 21χρονης Ελένης.

Ο ίδιος, μίλησε επίσης και για τα κακόβουλα σχόλια που ορισμένοι ανήρτησαν σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ειλικρινά εγώ δεν δίνω σημασία σε τέτοιου είδους μυθεύματα –όχι δημοσιεύματα και αναρτήσεις- γιατί γνωρίζω ποια ήταν η κόρη μου και ο κόσμος γνώρισε ποια είναι η οικογένειά μου. Σας είπα και πριν, κάποια κοριτσόπουλα σαν το δικό μου βιάζονται και εκβιάζονται και απειλούνται να προσέχουν ειδικά τα κορίτσια στην κοινωνία της Ρόδου τα οποία είναι και από απομακρυσμένες περιοχές. Πρέπει όλη η κοινωνία της Ρόδου να βοηθήσει αυτό το “κύκλωμα” ή αυτά τα “κυκλώματα” να εξαρθρωθούν! Έτσι θα ησυχάσει και η ψυχή της κόρης μου και ολόκληρο το νησί».

Σε κάθε περίπτωση ο πατέρας της άτυχης Ελένης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής τους στη Δικαιοσύνη κατά ατόμων που αμαύρωσαν το όνομα της κόρης του με τα σχόλια τους και όπως είπε «ήδη οι δικηγόροι έχουν κινηθεί και προς αυτή την κατεύθυνση».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30