29/01/2020 14:13:37

Γαλλία: 12% θα συγκέντρωναν τα «Κίτρινα Γιλέκα» αν κατέβαιναν στις ευρωεκλογές

Γαλλία: 12% θα συγκέντρωναν τα «Κίτρινα Γιλέκα» αν κατέβαιναν στις ευρωεκλογές - Media

 

Οι δυναμικές κινητοποιήσεις από τα «κίτρινα γιλέκα» στους δρόμους της Γαλλίας τους έχουν δώσει τέτοια δυναμική που όχι μόνο βρίσκουν μιμητές και σε άλλες χώρες, αλλά θα συγκέντρωναν απευθείας διψήφιο ποσοστό σε περίπτωση που κατέβαιναν στις ευρωεκλογές του Μαΐου.


Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, το κίνημα θα είχε καλύτερες επιδόσεις αν έβαζε υποψηφιότητα στις ευρωεκλογές ακόμη και από τη γαλλική Δεξιά - τους Ρεπουμπλικάνους- αλλά και την Αριστερά- το κόμμα των «Ανυπότακτων Γάλλων» υπό την ηγεσία του Ζαν Λικ Μελανσόν, αφού θα έπιανε το 12%.
 

Η δημοσκόπηση διεξήχθη από το ινστιτούτο Ipsos για λογαριασμό της εφημερίδας «Journal du Dimanche» και δείχνει ότι μέσα σε τέσσερις εβδομάδες (κινητοποιήσεων) τα «κίτρινα γιλέκα» θα μπορούσαν να διεκδικήσουν άνετα την τέταρτη θέση.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη δημοσόπηση, πρώτο έρχεται το κόμμα του Μακρόν και του κεντρώου «ΜοDem», με ποσοστό 21%. Ακολουθεί το κόμμα της σταρ της γαλλικής Ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν με 14% και τρίτο το κόμμα των Οικολόγων με 13%, μόλις 1% πάνω από τα  «Κίτρινα Γιλέκα».

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.