search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:52
MENU CLOSE

Τα «κίτρινα γιλέκα» φέρνουν έκτακτες συσκέψεις για τον Μακρόν  

09.12.2018 18:29
Τα «κίτρινα γιλέκα» φέρνουν έκτακτες συσκέψεις για τον Μακρόν   - Media

 

Πέντε συνδικάτα (CGT, CFDT, FO, CFE-CGE και CFTC) και τρεις εργοδοτικές οργανώσεις (Medef, CPME και U2P) θα συναντηθούν τη Δευτέρα με τον Εμανουέλ Μακρόν στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Σύμφωνα με την Opinion που αποκάλυψε τη συνάντηση αυτή, «ο σκοπός είναι ο πρόεδρος να τους παρουσιάσει τα μέτρα που θα ανακοινώσει στους Γάλλους, κανονικά, αργότερα μέσα στην ημέρα». Οπως μεταδίδουν AFP-Reuters και ΑΠΕ, οι κοινωνικοί εταίροι είχαν γίνει δεκτοί στις 30 Νοεμβρίου από τον πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ από τον οποίο είχαν ζητήσει να ληφθούν άμεσα και συγκεκριμένα μέτρα.

Εξάλλου, σύμφωνα με πηγή από το Μέγαρο των Ηλυσίων, οι πρόεδροι της Γερουσίας, Ζεράρ Λαρσέ, της Εθνοσυνέλευσης Ρισάρ Φεράν καθώς και του CESE (Οικονομικό, Κοινωνικό και Περιβαλλοντικό Συμβούλιο) Πατρίκ Μπερνασκονί θα γίνουν δεκτοί από τον Εμανουέλ Μακρόν τη Δευτέρα στις 10:00 (11:00 ώρα Ελλάδας) την ίδια ώρα με τους κοινωνικούς εταίρους.

«Ο πρόεδρος θέλει να φέρει μαζί όλες τις πολιτικές, περιφερειακές, οικονομικές και κοινωνικές δυνάμεις σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς για το έθνος, προκειμένου να ακούσει τη φωνή τους και τις προτάσεις τους με σκοπό να τους κινητοποιήσει στη δράση», δήλωσε η πηγή αυτή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:51