search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 17:27
MENU CLOSE

Πατρίσιο Μανουέλ: O πρώτος τρανσέξουαλ επαγγελματίας πυγμάχος (Photos)

10.12.2018 13:32
Πατρίσιο Μανουέλ: O πρώτος τρανσέξουαλ επαγγελματίας πυγμάχος (Photos) - Media

 

Την πρώτη του νίκη σημείωσε ο τρανσέξουαλ πυγμάχος Πατρίσιο Μανουέλ στην επαγγελματική κατηγορία.

Ο 34χρονος Αμερικανός, που ξεκίνησε το 2013 την διαδικασία αλλαγής φύλου και πήρε άδεια επαγγελματία πυγμάχου πριν από δύο χρόνια, νίκησε με 4-0 στα σημεία του Μεξικανού Ούγκο Αγκιλάρ σε αγώνα που έγινε στο Ίντιο της Καλιφόρνιας.

Πρόκειται για τον πρώτο τρανσέξουαλ πυγμάχο που έγινε επαγγελματίας στις ΗΠΑ. Την αρχή, την έκανε στην κατηγορία των γυναικών και διεκδίκησε την πρόκρισή του με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Ωστόσο, τραυματίστηκε στον ώμο με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί αυτό το όνειρο.

Μίλησε για τις λιγοστές αποδοκιμασίες στο πρόσωπό του μετά τη λήξη του αγώνα ο Μανουέλ, υποστηρίζοντας ότι «ακούω κάποιους οπαδούς, που δεν είναι ευχαριστημένοι. Δεν πειράζει. Θα επιστρέψω. Και τότε θα τους κάνω χαρούμενους. Είναι παράξενο όταν λαμβάνει τέτοιες ιστορικές διαστάσεις ένας προσωπικός αγώνας. Πιστεύω ότι αν ήξερε ο κόσμος τι χρειάστηκε για να φθάσω ως εδώ… πάνε σχεδόν δύο χρόνια που βρίσκομαι στα ρινγκ. Όσο για τον αντίπαλό μου; Του βγάζω το καπέλο. Έδωσε σκληρό αγώνα, με αντιμετώπισε σαν άνδρα και τρέφω μεγάλο σεβασμό γι’ αυτόν».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 17:26