search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:56
MENU CLOSE

Τρεις νέες ζώνες στην ελεγχόμενη στάθμευση

10.12.2018 13:44
Τρεις νέες ζώνες στην ελεγχόμενη στάθμευση - Media

 

Τρεις νέες ζώνες ελεγχόµενης στάθµευσης σχεδιάζει ο ∆ήµος Αθηναίων σε Ιλίσια, Μακρυγιάννη και Μετς, µε την υποσημείωση ότι η εφαρµογή και οργανώνει καλύτερα την κυκλοφορία και γεµίζει και έσοδα τα ταµεία του.

Το θέµα της επέκτασης του Συστήµατος Ελεγχόµενης Στάθµευσης (ΣΕΣ) από 12 ζώνες στις 15, έχει να περάσει από αρκετές δοκιµασίες. Ηδη έχει έρθει δύο φορές προς συζήτηση στο δηµοτικό συµβούλιο και αναβλήθηκε για «περαιτέρω επεξεργασία», καθώς πρέπει να αντιµετωπιστούν τόσο οι σφοδρές αντιδράσεις των κατοίκων στο Μετς, όσο και οι… δυσκολίες της προεκλογικής περιόδου, που δεν είναι η καλύτερη στιγµή.

Συγκεκριμένα, οι τρεις νέες περιοχές εφαρµογής είναι οι εξής:

Ιλίσια, µε όρια τις οδούς Μιχαλακοπούλου, Νυµφαίου, Βακχυλίδου, Αλκµάνος, ∆ηµητρέσσα, Ι. ∆ραγούµη, ∆ιοχάρους, Στενών Πόρτας, Μπιγλίστας, Ευφρονίου και Βασιλέως Αλεξάνδρου.

Μακρυγιάννη, µε όρια τις οδούς ∆. Αρεοπαγίτου, Λ. Συγγρού, Μπότσαρη Τούσα, Βεΐκου, ∆ράκου, Γαριβάλδη και Ροβέρτου Γκάλι.

Μετς, µε όρια τις οδούς Καρέα, Αρδηττού, Βασ. Κωνσταντίνου, Ερατοσθένους, Αρχιµήδους, Λογγίνου και Ιόλης.

 

Συνολικά και στις τρεις περιοχές θα δηµιουργηθούν:

681 θέσεις στάθµευσης µε πληρωµή για επισκέπτες.

1.989 θέσεις για µόνιµους κατοίκους.

52 ειδικές θέσεις (ΑµεΑ, ξενοδοχεία, ταξί, ηλεκτρικά οχήµατα).

408 θέσεις για δίκυκλα.

3.130 είναι οι νέες θέσεις ελεγχόµενης στάθµευσης που θα δηµιουργηθούν στις τρεις περιοχές

97% των πωλήσεων καρτών στάθµευσης αφορά κάρτες των 1 ή 2 ευρώ

33% των προστίµων από τις κλήσεις που κόβει η ∆ηµοτική Αστυνοµία πληρώνονται στην ώρα τους

 

Πέρα από την επέκταση του συστήµατος, ο Δήµος Αθηναίων µελετά και µια σειρά από αλλαγές στην τιµολογιακή πολιτική. Οι αλλαγές προκύπτουν από τις παρατηρήσεις των χρηστών αλλά και τις διαπιστώσεις όσων διαθέτουν τις ξυστές κάρτες, που είναι και ο συνηθέστερος τρόπος «αγοράς χρόνου» στις θέσεις των επισκεπτών.

Εως σήµερα διατίθενται κάρτες αξίας:

0,50 ευρώ για µισή ώρα.

1 ευρώ για µία ώρα.

2 ευρώ για δύο ώρες.

6 ευρώ για τρεις ώρες.

 

Οµως, το 97% των πωλήσεων αφορά κάρτες των 1 ή 2 ευρώ. Μάλιστα, πολλοί κάνουν το «λάθος» να αγοράζουν τρεις κάρτες του 1 ευρώ για να παραµείνουν 3 ώρες. Με τη νέα τιµολόγηση: 1) Καταργείται η κάρτα των 0,50 ευρώ. 2) Καταργείται και εκείνη των 6 ευρώ και αντικαθίσταται από άλλη των 5 ευρώ, µε αντίστοιχη µείωση του κόστους στάθµευσης για τρεις ώρες.

Ούτως ή άλλως, τα περισσότερα έσοδα του συστήµατος δεν προέρχονται από τις πωλήσεις καρτών ή χρόνου µέσω κινητού τηλεφώνου που τέθηκε πρόσφατα σε εφαρµογή. Σύµφωνα µε µελέτη του ∆ήµου Αθηναίων, όταν λειτουργήσουν και οι 15 ζώνες, τα έσοδα θα είναι: Από αγορά ξυστών καρτών περίπου 900.000 ευρώ και… 22 εκατοµµύρια ευρώ από πληρωµή προστίµων!

Τα έσοδα αυτά όµως δεν φθάνουν όλα στο ταµείο, καθώς υπολογίζεται ότι ένα στα τρία πρόστιµα πληρώνεται στην ώρα του και µέρος των υπολοίπων µπορεί να πληρωθεί όταν σταλεί το σχετικό ειδοποιητήριο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:45