search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 22:15
MENU CLOSE

Η Κίνα απαγόρευσε τις εισαγωγές και πωλήσεις των περισσότερων iPhone

10.12.2018 15:17
iphone_0.jpg

 

Την απαγόρευση της εισαγωγής και πώλησης όλων των iPhone, από το 6s ως και το Χ, στην Κίνα αποφάσισε δικαστήριο της χώρας προκαλώντας νέα εμπλοκή στις προσπάθειες της Apple να μπει δυναμικά στην τεράστια κινεζική αγορά.

Τη δημοσιοποίηση της απόφασης του κινεζικού δικαστηρίου έκανε η εταιρεία κατασκευής των τσιπ με τα οποία λειτουργούν τα περισσότερα smartphones στον κόσμο, η Qualcomm, η οποία βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με την Apple.

Σύμφωνα με την Qualcomm, το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η Apple παραβιάζει πατέντες της εταιρείας, κάτι που η Qualcomm ισχυρίζεται εδώ και καιρό και μάλιστα έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη για το θέμα.

Η Qualcomm ισχυρίζεται ότι η Apple χρησιμοποιεί στα iPhone τεχνολογία της, χωρίς να πληρώνει τα αντίστοιχα δικαιώματα, ωστόσο, επειδή οι επίμαχες πατέντες αφορούν σε software, φαίνεται ότι η Apple σκοπεύει να ξεπεράσει τον σκόπελο, αλλάζοντας τα σχετικά προγράμματα.

H εταιρεία έχει ζητήσει την απαγόρευση κυκλοφορίας κάποιων iPhone και στις ΗΠΑ, ωστόσο οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές δεν έχουν ακόμα απαντήσει, ενώ η μάχη της Qualcomm με την Apple απλώνεται σε ένα ευρύτατο φάσμα.

Από την πλευρά της, η Apple δήλωσε ότι τα iPhone θα συνεχίσουν να πωλούνται στην Κίνα, με αλλαγμένο software.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 22:15