search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 10:16
MENU CLOSE

Τι αποκάλυψαν οι Έλληνες τραπεζίτες στην Goldman Sachs

10.12.2018 15:24
Goldman Sachs: Τι είπαν οι Έλληνες τραπεζίτες στο συνέδριό της - Media
 
Τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν στο Greek Conference στο Λονδίνο με στελέχη των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών, μεταφέρει η Goldman Sachs.
 
Eurobank
Η διοίκηση της Eurobank δήλωσε ότι περιμένει πρόοδο και σε ό,τι αφορά τη συγχώνευση με την Grivalia αλλά και για το ζήτημα της επιτάχυνσης στη μείωση των NPEs. Στο α’ τρίμηνο του 2019, αναμένεται η ολοκλήρωση της τιμολόγηση της τιτλοποίησης και η κατάθεση του σχεδίου για τα NPEs στον SSM. Η συγχώνευση με την Grivalia αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2019, ενώ το δ’ τρίμηνο, αναμένεται η διανομή των mezzanine τίτλων. Η προγραμματισμένη διάθεση είναι τουλάχιστον για το 50% του μετοχικού κεφαλαίου της Financial Planning Services.
 
Η διοίκηση του ομίλου διευκρίνισε ότι ενώ αυτό το τμήμα της συναλλαγής δεν υπόκειται στην ολοκλήρωση της διάθεσης των μετοχών της FPS, αμφότερες οι συναλλαγές μπορεί να αφορούν τον ίδιο αγοραστή. Αναφορικά με το όχημα ειδικού σκοπού, η διοίκηση του Ομίλου αναμένει καθαρή αξία ενεργητικού 1,35 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,05 δισ. ευρώ θα αντιστοιχούν στη δόση των senior ομολόγων και 300 εκατ. ευρώ στα mezzanine.
 
Alpha Βank
Από την πλευρά της η διοίκηση της Alpha Bank, σημείωσε ότι η σχετική με τους αναβαλλόμενους φόρους, αλλοίωση (dilution), αποτελεί τον κύριο περιοριστικό παράγοντα στην επιτάχυνση της διάθεσης NPEs και υπό αυτές τις συνθήκες, εαν είναι επιτυχής θα μπορούσε να αναπαράξει το μοντέλο αναδιάρθρωσης της Eurobank, προκειμένου να διαγράψει τον κίνδυνο του dilution.
 
Επίσης, η τράπεζα εκτίμησε πως το το κόστος κινδύνου (COR) το 2019 θα κυμανθεί στο 1,6-1,7%, διευκρινίζοντας πως τα δάνεια λιανικής ύψους 3 δισ. ευρώ εμπίπτουν στον νόμο Κατσέλη.
 
Εθνική Τράπεζα
Η διοίκηση της Εθνικής άφησε να εννοηθεί ότι σχεδιάζει να μειώσει τα NPEs πιο σταδιακά από την Eurobank και εκτίμησε ότι η απόδοση ιδίων κεφαλαίων (ROE) θα κυμανθεί στο 2% για τη διετία 2019-2020. Η διοίκηση της τράπεζας σημείωσε επίσης, ότι αναμένει πως θα αναγκαστεί να εκδώσει τίτλους Tier 2, προκειμένου να συμμορφωθεί στο μέλλον με τους κανόνες του πυλώνα 2 (P2G).
 
Τράπεζα Πειραιώς
Από την πλευρά της η διοίκηση της Πειραιώς υποστήριξε ότι ο SSM δεν έχει ακόμη απαντήσει για το σχέδιο για τα κόκκινα δάνεια που υποβλήθηκε τον Σεπτέμβριο, αναμένει υποχώρηση του P2R το 2019 στο 3% από 3,75%, ενώ αποκάλυψε και ότι ετοιμάζει έκδοση τίτλου Tier 2 το 2019 και ένα επιπλέον εργαλείο το 2020.
 
Πρόταση της ΤτΕ για τα NPEs
Οι διοικήσεις και των τεσσάρων συστημικών τραπεζών συμφώνησαν ότι το σχέδιο της ΤτΕ για μείωση των κόκκινων δανείων βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο και κάποια τραπεζικά στελέχη ανέφεραν ότι ο SSM εξέφρασαν κάποιες επιφυλάξεις για το μέγεθος του Οχήματος Ειδικού Σκοπού (40 δισ. ευρώ). Ορισμένα τραπεζικά στελέχη σημείωσαν επιπλέον ότι η μεταφορά των απαιτήσεων αναβαλλόμενης φορολογίας θα μπορούσε να θεωρηθεί κρατική ενίσχυση.
 
Τιμές – στόχοι
Η Goldman Sachs συστήνει την αγορά των μετοχών Alpha Bank προσδιορίζοντας την τιμή- στόχο στα 2,45 ευρώ, ενώ για τις υπόλοιπες διατηρεί ουδέτερη σύσταση: Eurobank: 1,03 ευρώ, Εθνική: 2,76 ευρώ, Τράπεζα Πειραιώς: 3,25 ευρώ.
 
Πηγή: economy365.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 10:15