search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 09:27
MENU CLOSE

Νεκρός φοιτητής σε τελετή μύησης σε αδελφότητα – Κατανάλωσε ιχθυέλαιο

10.12.2018 16:51
Νεκρός φοιτητής σε τελετή μύησης σε αδελφότητα – Κατανάλωσε ιχθυέλαιο - Media

 

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 20χρονος φοιτητής στο Βέλγιο, κατά τη διάρκεια τελετής μυήσης σε αδελφότητα.

Ειδικότερα, γιατροί υποστηρίζουν ότι ο 20χρονος Σάντα Ντία πέθανε από καρδιακή προσβολή που πιθανόν προήλθε από δηλητηρίαση, ύστερα από κατανάλωση μεγάλης ποσότητας ιχθυέλαιου.
Η αστυνομία ερευνά τα αίτια θανάτου του άτυχου φοιτητή και περιμένει τα αποτελέσματα της νεκροψίας για να διαπιστώσει αν όντως ευθύνεται στην κατανάλωση ιχθυέλαιου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο φοιτητής κατέρρευσε κατά τη διάρκεια τελετής μύησης της αδελφότητας «Reuzegom» της «αφρόκρεμας» του Πανεπιστημίου Λούβεν.
Η αδελφότητα «Reuzegom» η οποία έχει δημιουργηθεί από το 1946, είναι γνωστή για πάρτι με σαμπάνια και πολυτελή ταξίδια στο εξωτερικό.

Τις τελευταίες μέρες ο φοιτητής ζούσε μαζί με άλλα 20 άτομα σε ένα ξύλινο σπίτι σε δάσος, για να μυηθούν στην αδελφότητα. Κατά τη διάρκεια της διαμονής τους, περνούσαν διάφορες δοκιμασίες από παλιά «στελέχη» της αδελφότητας για να γίνουν και αυτά μέλη της λέσχης.
Σε μία από τις δοκιμασίες, έπρεπε να καταναλώσουν ιχθυέλαιο, ενώ στη συνέχεια έπρεπε να γδυθούν και να μείνουν γυμνοί στο δάσος, ενώ οι «παλιότεροι» τους έλουζαν με παγωμένο νερό.

Ο 20χρονος μαζί με δύο άλλους συμφοιτητές του άρχισαν να αισθάνονται δυσφορία μετά την τελετή. Μετά από λίγη ώρα, ο φοιτητής κατέληξε στο νοσοκομείο, όπου τον μετέφεραν οι συμφοιτητές τους.

Ο εισαγγελέας της υπόθεσης δήλωσε: «Οι ίδιοι οι διοργανωτές (της τελετής) τον έφεραν στο νοσοκομείο του Malle, όπου η κατάστασή του επιδεινώθηκε, με αποτέλεσμα ο άτυχος φοιτητής να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Edegem».

«Ο κ. Dia εισήλθε σε κώμα και πέθανε μετά από καρδιακή προσβολή. Οι δύο άλλοι πρωτοετείς επέζησαν της δοκιμασίας αλλά εξακολουθούν να θεραπεύονται στο νοσοκομείο», συμπλήρωσε ο εισαγγελέας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 09:26