search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:36
MENU CLOSE

Μήνυμα Μητσοτάκη προς Θεοδωράκη: Δεν μπαίνουμε σε καμιά συναλλαγή

10.12.2018 19:32
Μήνυμα Μητσοτάκη προς Θεοδωράκη:  Δεν μπαίνουμε σε καμιά συναλλαγή - Media

 

Η παρουσίαση του βιβλίου του αντιπροέδρου της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη έδωσε την ευκαιρία στον πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και στον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, να τοποθετηθούν εκ νέου, τόσο για το ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών, όσο και για το αν τα δύο κόμματα έχουν αναπτύξει διαύλους επικοινωνίας με αφορμή το θέμα, αλλά και τις επικείμενες εθνικές εκλογές.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του συντονιστή της συζήτησης, Παύλου Τσίμα, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι «κάποιοι από το κοινό φώναζαν να δώσουμε τα χέρια. Εγώ μιλώ για τη ΝΔ και μόνο. Η ΝΔ εξέφρασε την κάθετη αντίρρησή της στη συμφωνία των Πρεσπών, χωρίς να ενδώσουμε σε ακραίες φωνές. Είπαμε δεν θα δεχθούμε καμιά συμφωνία που παραχωρεί γλώσσα μακεδονική και έθνους και δικαιωθήκαμε. Θα καταψηφίσουμε τη συμφωνία, όποτε και αν έρθει, ώστε να μην επικυρωθεί».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ διευκρίνισε ότι «αυτή η θέση δεν αφορά θέσεις άλλων κομμάτων. Το Ποτάμι είναι άλλο κόμμα. Έχουμε μια κοινή αντίληψη σε κάποια θέματα μεταρρυθμίσεων. Δεν μπαίνουμε σε καμιά συναλλαγή. Αυτά είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Άλλοι κάνουν τέτοια νταραβέρια πίσω από κλειστές πόρτες. Μόνο ο Ζάεφ πανηγυρίζει. Καμμένος και Τσίπρας είπαν ναι εκεί που άλλοι είπαν όχι. Εσφαλμένο το μήνυμα ότι η Νέα Δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία. Η ΝΔ μιλά μόνο για λογαριασμό της ΝΔ».

Από την πλευρά του, ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε ότι «το Ποτάμι πολιτεύεται με βάση τις αρχές και τις απόψεις των στελεχών του και μόνο. Τα σενάρια για το Επικράτειας δεν είναι καινούργιο. Πριν από έξι μήνες ήμουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Ένα κόμμα δεν προσχωρεί σε ένα άλλο κόμμα και επιμένω στις απόψεις μου», ενώ αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών είχε ότι «δεν είναι η καλύτερη συμφωνία», αν και παρέπεμψε στην τελική του απόφαση αφού μελετήσει τα έγγραφα που θα κατατεθούν στην Βουλή τον Μάρτιο.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι «η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Θέλουμε λύση. Το συμφέρον της χώρας είναι να λήξει αυτή η εκκρεμότητα. Τον Μάρτιο οι Έλληνες θα πρέπει να πάρουν μία απόφαση. Τοποθετούμαστε με βάση τις εξελίξεις. Δεν κινούμαστε με βάση τις υποδείξεις και απαντώ στο Μέγαρο Μαξίμου, επειδή δεν μπορούν να ελέγξουν το εσωτερικό τους. Είμαστε Ποτάμι και τολμάμε και μιλάμε» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «επιχειρεί να “κάνει κουμάντο” σε κόμματα της αντιπολίτευσης επειδή δεν έχει την δυνατότητα να μιλήσει με αυστηρότητα στον κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:35