search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 06:26
MENU CLOSE

Το κυκλοφοριακό… χάος ανά πόλεις – Σε λογικά πλαίσια η κίνηση στην Ελλάδα

10.12.2018 19:37
Το κυκλοφοριακό… χάος ανά πόλεις - Σε λογικά πλαίσια η κίνηση στην Ελλάδα - Media

 

Οι ώρες αιχμής είναι οι…χειρότερες για τους οδηγούς που καλούνται να οπλιστούν με μουσική στο ραδιόφωνο για να ξεχαστούν και κυρίως με…μπόλικη υπομονή για να αντιμετωπίσουν το κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Βέβαια σε κάποιες πόλεις το πρόβλημα είναι σαφώς εντονότερο και σύμφωνα με τη λίστα από το statista μάλλον θα πρέπει να λέμε «πάλι καλά» στην Ελλάδα, αν δούμε τι αντιμετωπίζουν οι οδηγοί στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πόλεις.

Σύμφωνα μάλιστα με τον παγκόσμιο δείκτη για την κυκλοφορία INRIX, στη Μόσχα οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν κάτι παραπάνω από «γαϊδουρινή υπομονή» αφού στους δρόμους της ρωσικής πρωτεύουσας εντοπίζεται η εντονότερη κίνηση από κάθε άλλη ευρωπαϊκή πόλη. Μάλιστα, πέρσι, καταγράφηκε η μεγαλύτερη κυκλοφοριακή συμφόρηση στα χρονικά, που κόστισε στους πολίτες της 91 ώρες στους δρόμους.

Δύσκολη είναι η κατάσταση στο Λονδίνο αλλά και στο Παρίσι. Την περασμένη χρονιά, στην βρετανική πρωτεύουσα οι οδηγοί σπατάλησαν περίπου 74 ώρες στους δρόμους, ενώ στη γαλλική πρωτεύουσα ο χρόνος που χάθηκε αντιστοιχεί σε 69 ώρες.

 

Δείτε αναλυτικά τη λίστα με τις πόλεις (η Αθήνα απουσιάζει) στις οποίες η κίνηση είναι ανυπόφορη και αντίστοιχα ώρες αναμονής:

Μόσχα 91 ώρες

Λονδίνο 74 ώρες

Παρίσι 69 ώρες

Κωνσταντινούπολη 59 ώρες

Όσλο 46 ώρες

Βερολίνο 44 ώρες

Μαδρίτη 42 ώρες

Βιέννη 40 ώρες

Βρυξέλλες 39 ώρες

Ρώμη 39 ώρες

Βαρσοβία 35 ώρες

Στοκχόλμη 34 ώρες

Λουξεμβούργο 33 ώρες

Δουβλίνο 31 ώρες

Άμστερνταμ 30 ώρες

Μπρατισλάβα 29 ώρες

Βέρνη 28 ώρες

Πράγα 24 ώρες

Κοπεγχάγη 24 ώρες

Ελσίνκι 24 ώρες

Βουδαπέστη 24 ώρες

Λισαβόνα 22 ώρες

Λιουμπλιάνα 21 ώρες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 04:28