19/10/2019 12:05:37

Ντομπρόφσκις: Η ΕΕ παρακολουθεί τις επιπτώσεις των μέτρων Μακρόν

Ντομπρόφσκις: Η ΕΕ παρακολουθεί τις επιπτώσεις των μέτρων Μακρόν - Media

 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολουθεί τις επιπτώσεις που θα έχουν στον προϋπολογισμό της Γαλλίας τα νέα φορολογικά μέτρα που σχεδιάζει να εφαρμόσει από το επόμενο έτος η κυβέρνηση, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρός της, Βάλντις Ντομπρόφσκις.

«Παρακολουθούμε στενά τα πιθανά νέα μέτρα που ανακοινώνονται, αλλά δεν μπορούμε να σχολιάσουμε πριν ανακοινωθούν κανονικά και λεπτομερώς», είπε ο κ. Ντομπρόφσκις μιλώντας σε ευρωβουλευτές.

Η δήλωση Ντομπρόφσκις έγινε λίγα λεπτά αφότου ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δεσμεύτηκε να μειώσει τους φόρους στις συντάξεις και να αυξήσει τον κατώτατο μισθό από τις αρχές Ιανουαρίου, μετά τις κινητοποιήσεις των «κίτρινων γιλέκων» τις τελευταίες εβδομάδες.

Η Γαλλία επί χρόνια παραβιάζει τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όμως την πρώτη χρονιά της προεδρίας Μακρόν το έλλειμμα έπεσε κάτω από το όριο του 3% του ΑΕΠ για πρώτη φορά μετά από μία δεκαετία.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.