search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:18
MENU CLOSE

Αναστασιάδης: Και γιατί να μην μπούμε στο ΝΑΤΟ;

11.12.2018 09:57
Αναστασιάδης: Και γιατί να μην μπούμε στο ΝΑΤΟ; - Media

 

Εάν το ΝΑΤΟ μπορεί να διασφαλίσει την κατάργηση των εγγυήσεων, των επεμβατικών δικαιωμάτων και της παρουσίας τουρκικού στρατού, είναι ένα ενδεχόμενο που δεν πρέπει να αγνοηθεί, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha Κύπρου, η οποία θα μεταδοθεί την Πέμπτη (23:00).

«Εάν αυτό μπορεί να διασφαλίσει την κατάργηση των εγγυήσεων, των επεμβατικών δικαιωμάτων, της παρουσίας τουρκικού στρατού και ενδεχόμενα αυτό να είναι κάτι που να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας μου θα το αγνοήσω;

Δεν θα πρέπει με σοβαρότητα να το μελετήσουμε; Θα πρέπει δογματικά; Κάποια ώρα θα πρέπει να απελευθερωθούμε από αντιλήψεις του παρελθόντος επιτέλους να δούμε το συμφέρον της χώρας μας τι είναι που υπερέχει πάνω από όλα», δήλωσε ο Νίκος Αναστασιάδης.

Ο κ. Αναστασιάδης αναφέρεται επίσης στις δηλώσεις της εκπροσώπου του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, τις οποίες χαρακτηρίζει «ατυχέστατες».

«Λυπούμαι γιατί γίνεται σε μια ώρα που οι σχέσεις μας είναι άριστες. Εμείς ποτέ δεν αμφισβητήσαμε το δικαίωμα της Μόσχας να βελτιώσει τις σχέσεις της με την Άγκυρα.

Διότι όταν είχαμε συνάντηση πέρσι τον Οκτώβρη το 2017, είχα πει στον πρόεδρο Πούτιν ότι όχι μόνο δεν με ενοχλεί αλλά το θεωρώ και ωφέλιμο», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσθέτοντας ότι η Κύπρος ως μικρή χώρα επιθυμεί να έχει καλές σχέσεις με όλες τις μεγάλες χώρες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι καλές σχέσεις με τη μια από αυτές θα διαλύσουν τις σχέσεις με την άλλη.

«Ανήκουμε στην Ε.Ε. Δεν υπάρχει Δύση και Ανατολή με την έννοια της Σοβιετικής Ένωσης και των δυτικών», είπε σε σχέση με τον προσανατολισμό της Δημοκρατίας σήμερα, επισημαίνοντας ότι οι σχέσεις θα πρέπει να είναι καλές και οι συνεννοήσεις τίμιες.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:17