search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:13
MENU CLOSE

Τελευταία ευκαιρία για όσους πρέπει να τοποθετήσουν POS – Ερχονται «καμπάνες» έως και 1000 ευρώ

11.12.2018 10:25
Τελευταία ευκαιρία για όσους πρέπει να τοποθετήσουν POS - Ερχονται  «καμπάνες» έως και 1000 ευρώ     - Media

 

Λήγει αύριο, Τετάρτη, η προθεσμία για την υποχρεωτική δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού από τους επαγγελματίες οι οποίοι έχουν υποχρέωση να αποδέχονται μέσα πληρωμής με κάρτα (POS).

Η προθεσμία είναι ανελαστική και όσοι αμελήσουν, κινδυνεύουν να βρεθούν στη συνέχεια αντιμέτωποι με πρόστιμα που φτάνουν έως και τα 1.000 ευρώ. Σε περίπτωση που δεν γίνει η δήλωση μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου και γίνει εκπρόθεσμα θα επιβληθούν πρόστιμα των 100 ευρώ.

Μετά την εκπνοή της προθεσμίας, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) αναμένεται να ξεκινήσει διασταυρώσεις ανάμεσα στη λίστα των υπόχρεων και στον κατάλογο όσον δήλωσαν εντός προθεσμίας τον επαγγελματικό τους τραπεζικό λογαριασμό.

Σύμφωνα με την απόφαση στον Επαγγελματικό Λογαριασμό οι υπόχρεοι αποδέχονται συναλλαγές που πραγματοποιούνται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής όπως, ενδεικτικά, μέσα πληρωμής με κάρτα, εντολές άμεσης χρέωσης, μεταφορές πίστωσης, πάγιες εντολές, καθώς και συναλλαγές με μετρητά.

Οι συναλλαγές που διενεργούνται μέσω του Επαγγελματικού Λογαριασμού αφορούν αποκλειστικά την εμπορική, επιχειρηματική ή επαγγελματική δραστηριότητα του υπόχρεου.

Συναλλαγές που αφορούν στην εμπορική, επιχειρηματική ή επαγγελματική δραστηριότητα του υπόχρεου, μέσω των Παρόχων Υπηρεσιών Πληρωμών του ν. 3862/2010 ανεξαρτήτως του μέσου συναλλαγής, διενεργούνται μέσω Επαγγελματικού Λογαριασμού, που έχει δηλωθεί σύμφωνα με την ανωτέρω διαδικασία.

Οι Επαγγελματικοί Λογαριασμοί δηλώνονται με χρήση του Αριθμού Λογαριασμού Πληρωμών.

Εφόσον υπάρχει ΙΒΑΝ, δηλώνονται υποχρεωτικά με τη μορφή αυτή και επιβεβαιώνονται από τους Παρόχους Υπηρεσιών Πληρωμών του ν. 3862/2010. Σε περίπτωση μη επιβεβαίωσης του Λογαριασμού, η ΑΑΔΕ προβαίνει σε απενεργοποίηση του.

Δήλωση ίδιου Επαγγελματικού Λογαριασμού από διαφορετικούς δικαιούχους πληρωμής δεν επιτρέπεται και η ΑΑΔΕ προβαίνει σε απενεργοποίηση των Λογαριασμών.

Οι δικαιούχοι πληρωμής υποχρεούνται να δηλώσουν το σύνολο των Επαγγελματικών Λογαριασμών τους, σε περίπτωση που οι ανωτέρω συναλλαγές διενεργούνται σε πλέον του ενός Επαγγελματικούς Λογαριασμούς

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:13