search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:06
MENU CLOSE

Κόντρα Έλενας Ακρίτα- Άδωνι Γεωργιάδη για το μάθημα Αρχαίων σε σκύλους

11.12.2018 11:35
Κόντρα Έλενας Ακρίτα- Άδωνι Γεωργιάδη για το μάθημα Αρχαίων σε σκύλους - Media

 

Με ένα ειρωνικό κείμενο που δημοσίευσαν Τα Νέα σχολίασε η Ελενα Ακρίτα την πρωτοβουλία του Αδωνι Γεωργιάδη να διαβάζουν τα παιδιά Αρχαία Ελληνικά κείμενα σε σκύλους.

«Είδα προχθές ένα κοκονάκι και μου απήγγειλε Ησιόδου Θεογονία νεράκι. Πέσανε τα μούτρα μου, να μην το πώ; Πολύ το ντράπηκα το ξένο το σκυλί. Εμείς τέσσερα σκυλιά έχουμε και μας βγήκαν όλοι στούρνοι».

Επιστρέφοντας σπίτι λοιπόν η Ελενα Ακρίτα αποφάσισε να συνετίσει τα σκυλιά της, γράφει:

«Οταν γυρίσαμε σπίτι τα μάζεψα ολα και τους δήλωσα πως θα τα γράψω στην σχολή του Αδώνιδος. Να ξεστραβωθούν, να πάρουν πεντε εφόδια, η ζωή δεν είναι λιάζομαι, ρεύομαι και κυνηγάω την ουρά μου. Στην αγορά εργασίας περιμένουν ουρά οι σκύλοι, ποιόν θα προτιμήσει ο εργοδότης; Το σκυλί το καταρτισμένο, που θα του απαγγείλει κι έναν θρήνο της Αντιγόνης, η τον Αρη μου, που ότι ευφυέστερο έχει κάνει στην ζωή του είναι θα θαυμάζει με τις ώρες τα κακά του;»

Και η Ελενα Ακρίτα καταλήγει:

«Δεν με πειράζει που διδάσκει σκυλιά ο Αδωνις Γεωργιάδης. Με πειράζει που διδάσκει σκυλιά ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ»

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο οποίο αναφέρεται η Ελενα Ακρίτα είναι ένα πείραμα που διευκολύνει τα παιδιά στην ανάγνωση και να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην ανάγνωση κειμένων με την βοήθεια των σκύλων.

Στο «μάθημα δεν διάβασαν μόνο αρχαία κείμενα αλλά και κείμενα ελληνικής λογοτεχνίας και παραμύθια και κόμικς, συμμετείχαν παιδιά από διαφορετικούς φορείς όπως για παράδειγμα πρόσκοποι, ενώ αντίστοιχα προγράμματα τρέχουν σε χώρες του εξωτερικού τα οποία υποστηρίζουν τα Υπουργεία Παιδείας και Υγείας» αναφέρει η Σχολή του κ. Γεωργιάδη.

Μάλιστα όπως γράφει ένας από τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα «τα παιδιά που ήρθαν, ενώ στην αρχή είχαν συστολή και ήταν κλειστά, τελικά βρέθηκαν αγκαλιά με τα σκυλιά, τσιρίζοντας από χαρά. Σημειώνεται οτι ανάλογα προγράμματα είχαν μεγάλη επιτυχία στην Μεγάλη Βρετανία και βοηθούν τα παιδιά να βελτιώσουν το διάβασμά τους και την ικανότητα στο διάβασμα, χρησιμοποιώντας σκυλιά. Αφού έτσι τα παιδιά δεν φοβούνται να κάνουν λάθη και διαβάζουν χωρίς στρες λκαι φόβο ότι κάποιος θα τους διορθώσει. Και βελτιώνοντας τις επιδόσεις τους στο διάβασμα- χάρη στους υπομονετικούς σκύλους που τους ακούνε…- βελτιώνουν και τις επιδόσεις τους στην μελέτη και γενικά στα μαθήματα».

Ο Αδωνις Γεωργιάδης απάντησε στο ….ανηλεές τρολάρισμα που υπέστη από την κα Ακρίτα στα Νέα με το εξής σχόλιο στο twitter:

«Τρολάρισμα στα σκυλιά και στον Άδωνι, αλλά μήπως κάνετε λάθος; Η καλύτερη απάντηση σε όσους, από μίσος σε μένα και προφανή έλλειψη Παιδείας τρολάρισαν τα παιδιά είναι η ίδια η εκδήλωση. Φυσικά κάνει λάθος η κα Ακρίτα, η εκδήλωση δεν ήταν δική μου, ήταν όμως καταπληκτική, η μέθοδος έχει αποτέλεσμα, τα παιδιά πέρασαν υπέροχα! Ευχαριστώ την κα Σταθοπούλου και την ομάδα της.»

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:03