search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 19:27
MENU CLOSE

ΕΛ.ΑΣ: Ένας στους πέντε οδηγούς δεν φοράνε ζώνη ασφαλείας

11.12.2018 11:45
ΕΛ.ΑΣ: Ένας στους πέντε οδηγούς δεν φοράνε ζώνη ασφαλείας    - Media

 

Οι Έλληνες οδηγοί δεν χρησιμοποιούν τη ζώνη ασφαλείας στις μετακινήσεις τους.

Ενδεικτικά είναι τα όσα προέκυψαν από το στοχευμένο πρόγραμμα της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων.

Την εβδομάδα 3 έως 9 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 6.713 οχήματα, «δίνοντας προτεραιότητα» στη μη χρήση ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση

Βεβαιώθηκαν συνολικά 1.302 σχετικές παραβάσεις σε όλη την επικράτεια, Δηλαδή σχεδόν το 20% δεν φορούσε ζώνη.

Συνεχίζονται οι έλεγχοι στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας», που σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων, σε όλη την επικράτεια.

Την προηγούμενη βδομάδα (από 3 έως 9 Δεκεμβρίου) κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας, ενημέρωσαν τους οδηγούς και πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους, «δίνοντας προτεραιότητα» στη μη χρήση ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση.

Στο πλαίσιο αυτό, από 698 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη τη χώρα, ελέγχθηκαν συνολικά 6.713 οχήματα και βεβαιώθηκαν 1.302 παραβάσεις, για μη χρήση ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση.

Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο:

της Αττικής (287),

της Ακαρνανίας (76),

της Θεσσαλονίκης (60),

της Φθιώτιδας (50),

της Αχαΐας (45)

και των Χανίων (42).

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 19:25