search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:33
MENU CLOSE

Ατύχημα στην πυραυλάκατο «Τρουπάκης» – Δύο τραυματίες από έκρηξη

11.12.2018 12:07
Ατύχημα στην πυραυλάκατο «Τρουπάκης» - Δύο τραυματίες από έκρηξη - Media

 

Δύο μέλη του πληρώματος της πυραυλακάτου «Τρουπάκης» τραυματίστηκαν ελαφρά το πρωί της Τρίτης, από ατύχημα που έγινε εν πλω κατά τη διάρκεια της άσκησης «Ορμή».

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το protothema.gr, περίπου στις 11 το πρωί, το πλήρωμα του πολεμικού πλοίου (πρόκειται για μια ΤΠΚ τύπου LA COMBATTANTE III) έλαβε οδηγίες να κάνει βολές από το πλώριο πυροβόλο Oto-Melara 76/62 (η πυραυλάκατος διαθέτει δύο πυροβόλα αυτού του τύπου).

Το γυμνάσιο έγινε στο Πεδίο Βολής Άνδρου όπου διεξάγεται η άσκηση «Ορμή» της Διοίκησης Ταχέων Σκαφών του Πολεμικού Ναυτικού.

Από αιτία που παραμένει άγνωστη μέχρι αυτή την ώρα, βλήμα που βρισκόταν μέσα στην κάνη του πυροβόλου εξερράγη με συνέπεια να τραυματιστούν ελαφρά δύο από τα 40 μέλη του πληρώματος της πυραυλακάτου «Τρουπάκης». Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός από το βλήμα εξερράγη και η κάνη του πυροβόλου και έπεσε στη θάλασσα.

Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από το Πολεμικό Ναυτικό.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:32