search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 07:43
MENU CLOSE

Διαρκή τα χαστούκια στη Μέι: «Ανεπαρκής» η οικονομική ανάλυση για το Brexit λέει το κοινοβούλιο

11.12.2018 13:40
Brexit... bahalo: Η Βουλή μπλοκάρει την έξοδο από την Ε.Ε. χωρίς συμφωνία - Media
 
Επιπρόσθετες νομικές διαβεβαιώσεις για το ότι η Βρετανία δεν μπορεί να παραμείνει εγκλωβισμένη στο backstop της Ιρλανδίας πρόκειται να ζητήσει η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι από τους ηγέτες της ΕΕ, σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα αλλαγών στη συμφωνία αποχώρησης.
 
Όπως δήλωσε ο υφυπουργός αρμόδιος για την Έξοδο από την ΕΕ Μάρτιν Τζον Κάλαναν κατά την άφιξή του στη σύνοδο του συμβουλίου γενικών υποθέσεων της ΕΕ, σχετικά με τα θέματα που πρόκειται να θέσει η Μέι για τις αλλαγές στη συμφωνία αποχώρησης, σχολίασε ότι «αυτό ήταν το θέμα εξαρχής και αυτό είναι το θέμα στο επίκεντρο των ανησυχιών που εκφράστηκαν από πολλά μέλη του κοινοβουλίου. Είναι σημαντικό ότι πρέπει να υπάρξουν επιπρόσθετες, νομικά δεσμευτικές διαβεβαιώσεις».
 
Στο μεταξύ, ένα ακόμη πλήγμα φαίνεται να δέχεται η κυβέρνηση της Μέι, καθώς σήμερα το πρωί η Δημοσιονομική Επιτροπή του Κοινοβουλίου εξέδωσε έκθεση, στην οποία ασκεί κριτική στην οικονομική ανάλυση που παρουσίασε η κυβέρνηση για το Brexit, τον προηγούμενο μήνα. Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, η ανάλυση είναι ανεπαρκής, καθώς δεν λαμβάνει υπόψη της τις βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις του Brexit, ενώ χρησιμοποιεί ως πρότυπο το σχέδιο Τσέκερς και όχι το πραγματικό σχέδιο για μία μακροχρόνια εμπορική συμφωνία, όπως ορίζεται στην πολιτική διακήρυξη.
 
«Το σενάριο του επίσημου εγγράφου, που είναι παρόμοιο με την πρόταση Τσέκερς, αντιπροσωπεύει την πιο αισιόδοξη και γενναιόδωρη ανάγνωση της πολιτικής διακήρυξης, παρά ένα περισσότερο ρεαλιστικό σενάριο για ένα πιο πιθανό αποτέλεσμα. Συνεπώς δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ενημερώσει το κοινοβούλιο στην πιο κρίσιμη ψηφοφορία του για την συμφωνία αποχώρησης…», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής.
 
Ο υπουργός Οικονομικών είχε συμφωνήσει να παραχωρήσει στην Δημοσιονομική Επιτροπή την οικονομική ανάλυση για τις επιλογές που θα έχει το κοινοβούλιο ενόψει της ψηφοφορίας για την τελική συμφωνία. Παρ’ όλα αυτά δεν περιλαμβάνονταν σε αυτή αναλύσεις για το backstop, για τα δημοσιονομικά, για τα οφέλη και τις απώλειες κατά εργασιακούς τομείς κ.α.
 
ΑΠΕ-ΜΠΕ
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 07:43