search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:46
MENU CLOSE

Πρόστιμα μοιράζει το ΕΣΡ: Τι επέβαλε σε ΣΚΑΪ – Νέο Epsilon – Open

11.12.2018 14:04
Οριστικοποιείται η χορήγηση έκτης άδειας στην Alter Ego - Media

 

Με την επιβολή διακοπής προγράμματος για μία ημέρα (η ποινή επιβάλλεται την 10η Ιανουαρίου 2019) τιμωρείται ο τηλεοπτικός σταθμός Νέο Κανάλι “Ε” (πρώην EXTRA) από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για τον προσβλητικό λόγο στην εκπομπή του Τάκη Τσουκαλά, αναφορικά με τον παίκτη του μπάσκετ Θ. Αντετοκούνμπο.

Στον σταθμό επιβάλλονται επίσης χρηματικά πρόστιμα ύψους 30.000 ευρώ για μετάδοση ρατσιστικού λόγου και χαμηλής ποιότητας προγράμματος. Για το μικρό ύψος των προστίμων, συνεκτιμήθηκε από τα μέλη του ΕΣΡ, το γεγονός ότι ο σταθμός έδειξε έμπρακτη μεταμέλεια, διακόπτοντας και τη μετάδοση της συγκεκριμένης εκπομπής. Σημειώνεται ότι την ημέρα της ποινής (10 Ιανουαρίου 2019) το κανάλι θα εκπέμπει “μαύρο” χωρίς καμία άλλη σήμανση.

Πρόστιμο στον ΣΚΑΪ

Πρόστιμο ύψους 25.000 ευρώ επέβαλλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στην εταιρεία ΣΚΑΪ Ειδήσεις Ντοτ Κομ ΑΕ, για την ταυτόχρονη μετάδοση του τηλεοπτικού δελτίου ειδήσεων από το ραδιόφωνο. Είναι η δεύτερη φορά που τιμωρείται ο ΣΚΑΪ για το ίδιο θέμα, ο οποίος είχε προσφύγει και στο ΣτΕ με απόρριψη της αίτησής του. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΕΣΡ εμφανίζεται αποφασισμένο, σε περίπτωση που ο σταθμός δεν εφαρμόσει την απόφασή του, να επανέλθει με πρόστιμα για την κάθε ημέρα παραβίασης της νομοθεσίας.

Πρόστιμο στο Open

Πρόστιμο ύψους 45.000 ευρώ επέβαλλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) στον τηλεοπτικό σταθμό Epsilon (νυν Open Beyond) για τον τρόπο κάλυψης του θανάτου του τραγουδιστή Π. Παντελίδη.

Το ΕΣΡ επιβάλλει το πρόστιμο για την ποιότητα του εκπεμπόμενου προγράμματος και τη δραματοποίηση των γεγονότων. Το πρόστιμο αφορά τις εκπομπές της Τατιάνας Στεφανίδου και του Μένιου Φουρθιώτη.

Η υπόθεση της δολοφονίας της φοιτήτριας στη Ρόδο

Με την υπόθεση κάλυψης από τα ΜΜΕ, των γεγονότων αναφορικά με τη δολοφονία της φοιτήτριας στη Ρόδο ασχολείται το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Μέχρι στιγμής έχουν ανοίξει επτά φάκελοι (επτά ξεχωριστές υποθέσεις) για το θέμα και σύμφωνα με πληροφορίες, το ΕΣΡ, κρίνει την υπόθεση ως εξέχως σοβαρή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:45