search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:31
MENU CLOSE

Βουλή: «Μάχη» Μητσοτάκη-Βούτση και «πυρά» Καμμένου

11.12.2018 15:04
4650082.jpg
 
Σε ιδιαίτερα σκληρό υφός αναμετρήθηκαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για την κατάργηση της μείωσης των συντάξεων με το «μενού» της μετωπικής σύγκρουσης των δυο πολιτικών αρχηγών να περιλαμβάνει όχι μόνο τα ζητήματα της οικονομίας αλλά και την Συμφωνία των Πρεσπών.
 
Η ένταση της αντιπαράθεσης εντός της Ολομέλειας ήταν τέτοια πάντως που δεν έλειψε και η σύγκρουση μεταξύ του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε επίμονα να απαντήσει στην τριτολογία του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Βουλής να του απαντά ότι δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο. «Τριτολογεί και κλείνει ο πρωθυπουργός» τόνισε ο Νίκος Βούτσης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητά τον λόγο εκ νέου και τον πρόεδρο της Βουλής να του απαντά ότι αυτός διευθύνει την συνεδρίαση και όχι ο «γαλάζιος» πρόεδρος. «Σας δόθηκε η άνεση και για εκτός διάταξης θέματα να αναφερθείτε. Δεν έχετε το λόγο. Δίνουμε άπλετη άνεση εις βάρος άλλων κομμάτων. Δεν υπάρχει προσωπικό. Δεν έχει θιγεί η τιμή κάποιου» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής.
 
Αφού ολοκλήρωσε πάντως την τριτολογία του ο πρωθυπουργός ο πρόεδρος της Βουλής έδωσε εντέλει τον λόγο στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό είπε πως «αναφερθήκατε σε εμένα και η οικογενειακή ιστορία του καθενός είναι γνωστή. Και η δική μου και η δική σας οικογενειακή ιστορία είναι γνωστή. Ας μην επεκταθούμε». Τόνισε μάλιστα πως «δεν κληρονόμησα την ηγεσία της ΝΔ. Με ψήφισαν εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας. Εσείς πήρατε το δαχτυλίδι από τον Αλέκο Αλαβάνο» και συνέστησε στον πρωθυπουργό να είναι πιο προσεκτικός.
 
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο Πάνος Καμμένος, διαδεχόμενος τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο βήμα της Βουλής, έριξε τα «πυρά» του σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής της συζήτησης στην Ολομέλεια. Υποστήριξε πως έχει καταλυθεί ο κανονισμός της Βουλής και πως παραβιάζεται σε κάθε συνεδρίαση καθώς, όπως είπε, δεν υπάρχει χρόνος όταν διεξάγεται ο διάλογος μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αποτέλεσμα τα υπόλοιπα κομματα να μην έχουν κανένα ρόλο, προειδοποιώντας πως συμμετέχουν σε τέτοια συζήτηση τελευταία φορά.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:19