search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:53
MENU CLOSE

Άνοστο αστείο με τον Salt Bae να… αλατίζει τον «Μυστικό Δείπνο» (Photo)

11.12.2018 18:57
Άνοστο αστείο με τον Salt Bae να... αλατίζει τον «Μυστικό Δείπνο» (Photo) - Media

 

Με τη κατηγορία της υποκίνηση θρησκευτικής βίας βρέθηκαν δύο συντάκτες στην Ιορδανία εξαιτίας μιας «πειραγμένης» με εικόνας με Photoshop.

H εικονογραφική έκδοση του «Μυστικού Δείπνου» του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, με τον διάσημο Τούρκο σεφ Salt Bae να αλατίζει το φαγητό του Χριστού και των 12 Αποστόλων γνώρισε δημόσια κατακραυγή. Μάλιστα, πέρα από τον Salt Bea, στην εικόνα προστέθηκε και ένα τατουάζ στη γάμπα ενός αποστόλου που απεικονίζει το πρόσωπο του Ιησού.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η ρετουσαρισμένη έκδοση του «Μυστικού Δείπνου» που φιλοτέχνησε ο Philippe de Champaigne το 1648, (με την προσθήκη φυσικά του Τούρκου σεφ, να αλατίζει με το γνωστό, φιγουρατζίδικο τρόπο το πιάτο του Ιησού, προκάλεσε πλήθος (αρνητικών) σχολίων στα social media.

 

Το ακραίο χιούμορ (;) των υπευθύνων θεωρήθηκε προσβλητικό για τον πίνακα του 15ου αιώνα και εξευτελιστικό προς το πρόσωπο του Θεανθρώπου. Γι αυτό ακριβώς το λόγο, Ο δημοσιογράφος Mohammed al-Wakeel, που διαχειρίζεται την ιστοσελίδα του Al Wakeel News, κατηγορήθηκε μαζί με έναν άλλον συντάκτη για υποκίνηση θρησκευτικής βίας, κατηγορία που θα μπορούσε να τους βάλει στη φυλακή για διάστημα από 6 μήνες έως και 3 χρόνια.

Οι δύο δημοσιογράφοι αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τη σύλληψή τους, τουλάχιστον μέχρι την προγραμματισμένη ημερομηνία της δίκης τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στην Ιορδανία, μόλις το 6% του πληθυσμού είναι Χριστιανοί.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:48