24/02/2020 22:47:47

Νέα μεγάλη αλλαγή στο Champions League που φέρνει τα πάνω κάτω στα εθνικά πρωταθλήματα 

Champions League: Τα 4 ζευγάρια στους «8» - Media

 

O πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφερίν, και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Συλλόγων (ECA) και της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, επεξεργάζονται το σχέδιο που προβλέπει διεξαγωγή αγώνων του Champions League το Σαββατοκύριακο.

Αυτό αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Sport Bild, σημειώνοντας ότι η ιδέα αυτή θα αυξήσει το τηλεοπτικό κοινό σε όλο τον κόσμο.

Σε ορισμένες χώρες, η διαφορά ώρας, καθιστά δύσκολη την παρακολούθηση των αγώνων του Champions League την Τρίτη και την Τετάρτη.

Έτσι, για παράδειγμα, στην Κίνα, μια αγορά που θέλει να κατακτήσει η UEFA, είναι τέσσερις τα ξημερώματα, όταν αρχίζουν οι αγώνες στην κορυφαία διοργάνωση.

Η μεταρρύθμιση αυτή θα σήμαινε ότι οι αγώνες στα εθνικά πρωταθλήματα θα έπρεπε να γίνονται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Ο Ανιέλι, πάντα σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, έθεσε ως θέμα την μείωση των ομάδων που θα παίζουν στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα για τη διευκόλυνση της αλλαγής αυτής.

Σύμφωνα με το Sport Bild, η γερμανική Football League (DFL), γνωρίζει τα πλάνα των δύο ανδρών και είναι εναντίον τους.

Μία άλλη πτυχή της μεταρρύθμισης, είναι πως θα επηρεαστούν οι όμιλοι της διοργάνωσης, αφού δεν θα υπάρχουν πλέον οκτώ όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, αλλά τέσσερις με οκτώ ομάδες.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.