search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 04:52
MENU CLOSE

Νέα μεγάλη αλλαγή στο Champions League που φέρνει τα πάνω κάτω στα εθνικά πρωταθλήματα 

12.12.2018 11:52
Champions League: Τα 4 ζευγάρια στους «8» - Media

 

O πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφερίν, και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Συλλόγων (ECA) και της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, επεξεργάζονται το σχέδιο που προβλέπει διεξαγωγή αγώνων του Champions League το Σαββατοκύριακο.

Αυτό αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Sport Bild, σημειώνοντας ότι η ιδέα αυτή θα αυξήσει το τηλεοπτικό κοινό σε όλο τον κόσμο.

Σε ορισμένες χώρες, η διαφορά ώρας, καθιστά δύσκολη την παρακολούθηση των αγώνων του Champions League την Τρίτη και την Τετάρτη.

Έτσι, για παράδειγμα, στην Κίνα, μια αγορά που θέλει να κατακτήσει η UEFA, είναι τέσσερις τα ξημερώματα, όταν αρχίζουν οι αγώνες στην κορυφαία διοργάνωση.

Η μεταρρύθμιση αυτή θα σήμαινε ότι οι αγώνες στα εθνικά πρωταθλήματα θα έπρεπε να γίνονται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Ο Ανιέλι, πάντα σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, έθεσε ως θέμα την μείωση των ομάδων που θα παίζουν στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα για τη διευκόλυνση της αλλαγής αυτής.

Σύμφωνα με το Sport Bild, η γερμανική Football League (DFL), γνωρίζει τα πλάνα των δύο ανδρών και είναι εναντίον τους.

Μία άλλη πτυχή της μεταρρύθμισης, είναι πως θα επηρεαστούν οι όμιλοι της διοργάνωσης, αφού δεν θα υπάρχουν πλέον οκτώ όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, αλλά τέσσερις με οκτώ ομάδες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30