search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:28
MENU CLOSE

Το μυστηριώδες φαινόμενο στο Ναύπλιο με την θάλασσα που «βράζει» (Video)

12.12.2018 13:14
Το μυστηριώδες φαινόμενο στο Ναύπλιο με την θάλασσα που «βράζει» (Video) - Media

 

Μεγάλη ήταν η πτώση της θερμοκρασίας που σημειώθηκε και στην περιοχή της Αργολίδας το βράδυ της Τρίτης και το πρωί της Τετάρτης 12 Δεκεμβρίου με το αίσθημα της παγωνιάς να είναι έντονο.

Η εικόνα που δημιουργήθηκε στον Αργολικό κόλπο νωρίς το πρωί της Τετάρτης με τα χιονισμένα γύρω βουνά ήταν εντυπωσιακή καθώς η θάλασσα άχνιζε, δημιουργώντας την εντύπωση πως «βράζει».

Η μεγάλη διαφορά της εξωτερικής θερμοκρασίας με αυτήν της θάλασσας δημιούργησε το φαινόμενο sea smoke που βλέπετε στις φωτογραφίες και μοιάζει σαν η θάλασσα να «βράζει» καθώς οι υδρατμοί ψύχονται και παραμένουν στην επιφάνεια του νερού για περισσότερη ώρα.

Η ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας που δημιουργεί το φαινόμενο αυτό έχει επαναληφθεί και στο παρελθόν και πιθανόν να οφείλεται στο γεγονός πως τα νερά στην περιοχή του Ναυπλίου να είναι πιο ζεστά και το φαινόμενο με τους «ατμούς» πιο έντονο. Το φαινόμενο έχει παρατηρηθεί στις βόρειες θάλασσες και την Αρκτική.

Θαλάσσιος καπνός (sea smoke)

Έτσι ονομάζεται ο ειδικός τύπος ομίχλης οριζόντιας μεταφοράς που ονομάζεται επίσης «ομίχλη ατμού» ή «καπνός Αρκτικής θαλάσσης».

Ο θαλάσσιος αυτός καπνός σχηματίζεται όταν πολύ ψυχρός αέρας εισβάλει απότομα πάνω από πολύ θερμότερη θαλάσσια επιφάνεια.

Πηγή: argolikeseidhseis.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:26