search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:47
MENU CLOSE

Προβάδισμα 6,2 μονάδων στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση (Photos)

12.12.2018 17:37
Προβάδισμα 6,2 μονάδων στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση (Photos) - Media

Προβάδισμα 6,2 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση της ALCO για το OPEN.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 21,4% ενώ η Νέα Δημοκρατία 27,6. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7,2, το ΚΚΕ με 6,2, το Κίνημα Αλλαγής με 5,4 ενώ εκτός Βουλής μένουν Ανεξάρτητοι Έλληνες, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων.

Από τα κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, 2,9% καταγράφει η ΛΑΕ ενώ 1% η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Το 32% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το 2019 θα είναι καλύτερο από το 2018, το 26% ότι θα είναι χειρότερο ενώ το 36% ότι δεν θα αλλάξει κάτι.

Η πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί ότι δεν θα εφαρμοστούν να εξαγγελθέντα θετικά μέτρα, ωστόσο σε περίπτωση που αυτό συμβεί πιστεύουν ότι πρόκειται για εξέλιξη που θα επηρεάσει το αποτέλεσμα των εκλογών.

Το 27% θεωρεί ικανότερο τον Κυριάκο Μητσοτάκη να οδηγήσει την οικονομία σε ανάπτυξη έναντι 16% που υποστηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα. «Κανείς» απαντά το 49%.

Όσον αφορά το πρόγραμμα τίνος από τα δύο μεγάλα κόμματα θα στηρίξει την κοινωνία, το 27% υποστηρίζει το πρόγραμμα της ΝΔ έναντι 26% που υποστηρίζει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν ξέρω – δεν απαντώ» απαντά το 47%.

Αναφορικά με τις αδικίες των μνημονίων, το 19% θεωρεί ικανότερο τον Αλέξη Τσίπρα να τις αποκαταστήσει, ενώ το 18% τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Εξάλλου το 26% θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας πολεμά τη διαπλοκή, έναντι 14% που υποστηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ίδια ή χειρότερη θεωρεί ότι θα ήταν η κατάσταση με κυβέρνηση ΝΔ η πλειοψηφία των πολιτών, ενώ 1 στους 4 απαντά ότι τα πράγματα θα ήταν καλύτερα.

Όσον αφορά τη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών, το 25% απαντά ότι τρέφει περισσότερη εμπιστοσύνη στον Αλέξη Τσίπρα ενώ το 27% στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τέλος, διχασμένοι εμφανίζονται οι πολίτες όσον αφορά το πότε επιθυμούν να πραγματοποιηθούν εκλογές, με το 42% να υποστηρίζει ότι είναι καλύτερο να διεξαχθούν στο τέλος της τετραετίας και άλλο ένα 42% να πιστεύει ότι είναι προτιμότερο να γίνουν την Άνοιξη του 2019. Το 21% των ερωτηθέντων θα ήθελα από τις εκλογές να προκύψουν… νέες εκλογές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:45