search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:50
MENU CLOSE

Ψυχρή εισβολή σε Ήπειρο και Θεσσαλία: Ραγδαία επιδείνωση καιρού σε όλη την Ελλάδα (Χάρτες | Video)

13.12.2018 08:16
Ψυχρή εισβολή σε Ήπειρο και Θεσσαλία: Ραγδαία επιδείνωση καιρού σε όλη την Ελλάδα (Χάρτες | Video) - Media

 

Χιονίζει από τα ξημερώματα σε όλες τις περιοχές του νομού Ιωαννίνων, ενώ ο υδράργυρος έκανε βουτιά κάτω από το μηδέν. Η υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με τους δήμους έχει παρατάξει σε όλο το επαρχιακό δίκτυο 28 μηχανήματα, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στην κυκλοφορία. Η χιονόπτωση είναι σφοδρή στις πιο ορεινές περιοχές και γίνονται ρίψεις αλατιού μετά τον αποχιονισμό.

Όπως αναφέρει το meteo.gr, χιόνι πέφτει και σε όλες τις περιοχές της ορεινής ‘Αρτας, από τη Ροδαυγή μέχρι το Βουλγαρέλι, το Αθαμάνιο και τα χωριά της κοιλάδας του Αχελώου.

Xιονίζει, από τις πρωινές ώρες και σε Τρίκαλα, Καρδίτσα, ενώ το κρύο είναι τσουχτερό τόσο στα ορεινά, όσο και στις πεδινές περιοχές. Τριάντα τέσσερα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, επιχειρούν για να καθαρίσουν το χιόνι στο οδικό δίκτυο, ρίχνοντας παράλληλα αλάτι, προκειμένου οι δρόμοι να παραμείνουν ανοιχτοί. Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, Χρήστου Μιχαλάκη, στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, έως αυτήν την ώρα δεν υπάρχουν προβλήματα στις μετακινήσεις των οδηγών.

Χιόνια πέφτουν και στον νομό Καρδίτσας, ενώ αισθητή είναι η πτώση της θερμοκρασίας. Η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, Βασίλη Τσιάκο, συνδράμει στον καθαρισμό του χιονιού με 24 μηχανήματα. Έως τώρα στο οδικό δίκτυο του νομού Καρδίτσας δεν παρουσιάζονται προβλήματα και είναι ανοικτό, όπως αναφέρει ο κ. Τσιάκος.

Σημαντική επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός και στην υπόλοιπη χώρα κατά τη διάρκεια της Πέμπτης 13/12/2018.

Μέχρι το μεσημέρι τοπικά έντονες βροχοπτώσεις θα εκδηλώνονται στο Ιόνιο, στη Στερεά και στην Πελοπόννησο, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο Νότιο Ιόνιο, και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Στερεάς και της Πελοποννήσου, ενώ χιονοπτώσεις τοπικού χαρακτήραδεν αποκλείεται να εκδηλωθούν στο εσωτερικό της Θεσσαλίας και στη Δυτική Μακεδονία. Μετά το μεσημέρι οι βροχές σταδιακά θα επεκταθούν στο Αιγαίο, όπου κατά τόπους θα είναι ισχυρές και θα συνοδευτούν από καταιγίδες.

Παράλληλα, στην Ήπειρο θα εκδηλωθούν βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά, ενώ στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, σε ολόκληρη τη Δ. Μακεδονία καθώς και σε πεδινά τμήματα της Βορειοδυτικής Θεσσαλίας, στα βόρεια τμήματα της Μακεδονίας και στα βόρεια τμήματα της Θράκης. Τονίζεται πάντως ότι μέχρι το βράδυ οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν σε μεγαλύτερα υψόμετρα, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία. Οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε χαμηλά επίπεδα στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, ενώ οι άνεμοι στο Ιόνιο θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ και στο Αιγαίο τα 7-8 μποφόρ.

Την Παρασκευή 14/12/2018 ο καιρός θα παρουσιάσει σχετική βελτίωση. Οι βροχές θα περιοριστούν κυρίως στο Ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα, βροχές ή χιονόνερο τοπικού χαρακτήρα θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:49