search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:43
MENU CLOSE

Άφαντος ο μακελάρης του Στρασβούργου – Ανθρωποκυνηγητό σε Γαλλία, Γερμανία και Ελβετία

13.12.2018 10:24
Τηλεκπαίδευση: Προβλήματα και τη δεύτερη μέρα - «Δεν φταιμε εμείς αλλά η εταιρεία» επιμένει υπ. Παιδείας (Video)  - Media

 

Το προφίλ του δράστη της φονικής επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου, δίνουν κομμάτι-κομμάτι στη δημοσιότητα οι γαλλικές αρχές ενόσω συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του.

Η παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου, η οποία προσελκύει κάθε χρόνο δύο εκατομμύρια τουρίστες, παρέμεινε κλειστή την Τετάρτη και δεν θα λειτουργήσει ούτε σήμερα Πέμπτη.

Καθώς ο Σερίφ Σεκάτ διαφεύγει ακόμη τη σύλληψη, ο νομάρχης της Γκραντ Εστ έκρινε ότι οι συνθήκες ασφαλείας δεν επέτρεπαν να ανοίξει ξανά.

Η ανησυχία μετά τα τραγικά γεγονότα της Τρίτης ήταν η αιτία που οι δρόμοι του Στρασβούργου ήταν έρημοι την Τετάρτη.

Οι αρχές προσπάθησαν να καθησυχάσουν τους πολίτες, επιμένοντας στο ότι έχει αναπτυχθεί στην πόλη ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Ειδικότερα, περίπου 720 άνδρες της αστυνομίας, στρατιώτες και άνδρες των ειδικών δυνάμεων στο Στρασβούργο ενισχύθηκαν με 500 επιπλέον στρατιώτες ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να φτάσουν άλλοι 1.300 με στόχο τη φύλαξη δημόσιων χώρων, όπως ανακοίνωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρντ Φιλίπ.

Απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες να συνδράμουν τις έρευνες, η τοπική αστυνομία δημοσίευσε τη φωτογραφία του δράστη, του 29χρονου Σερίφ Σεκάτ – ο οποίος, θυμίζουμε, άνοιξε πυρ στη χριστουγεννιάτικη αγορά την Τρίτη το βράδυ, με αποτέλεσμα τρεις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους (ανάμεσά τους μία γυναίκα εγκεφαλικά νεκρή) και να τραυματιστούν άλλοι 13.

«Προσοχή, επικίνδυνο άτομο, μην επέμβετε εσείς», προειδοποιεί η γαλλική αστυνομία στη σχετική ανακοίνωση με τη φωτογραφία και τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του δράστη: 1.80 ύψος, κοντά μαλλιά, ενδεχομένως γένια, σημάδι στο πρόσωπο.

Γνωστός στις γαλλικές, τις γερμανικές και τις ελβετικές αρχές κυρίως για εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου και λιγότερο για ριζοσπαστικοποίηση, ο γεννημένος στο Στρασβούργο Σεκάτ επρόκειτο να συλληφθεί λίγες ώρες προτού σκορπίσει τον θάνατο στην καρδιά της πόλης.

Οπλισμένος με πιστόλι και μαχαίρι, ο δράστης αντάλλαξε πυρά με άνδρες της γαλλικής αστυνομίας και του γαλλικού στρατού. Πιστεύεται ότι τραυματίστηκε στο χέρι.

Υπό ακόμη αδιευκρίνιστες συνθήκες, ο ένοπλος μπόρεσε να μπει ταξί και να πάει στην κοντινή συνοικία Νεντόρφ, όπου ενεπλάκη σε νέα ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς πριν εξαφανιστεί.

Σχεδόν 36 ώρες μετά τα γεγονότα, δεν είναι καν βέβαιο πάντως αν ο Σερίφ Σεκάτ βρίσκεται ακόμη στη Γαλλία.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας υποψιάζονταν πως πέρασε τα σύνορα και κατέφυγε στην Κελ, στη Γερμανία, στην άλλη όχθη του Ρήνου. Αλλά μια επιχείρηση της γαλλικής και της γερμανικής αστυνομίας δεν επέτρεψε να βρεθούν τα ίχνη του το πρωί της Τετάρτης.

Η Ελβετία, 130 χιλιόμετρα νότια του Στρασβούργου, ενίσχυσε επίσης τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορά της με τη Γαλλία.

Τον Δεκέμβριο του 2016, ο δράστης της επίθεσης με όπλο ένα φορτηγό εναντίον της χριστουγεννιάτικης αγοράς του Βερολίνου, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 12 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 48, σκοτώθηκε λίγες ημέρες αργότερα, μακριά από τον τόπο όπου διέπραξε την ενέργεια αυτή, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου στο Μιλάνο, στη βόρεια Ιταλία.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:42