search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:25
MENU CLOSE

Χειμμάρα: «Πυρά» του Πύρρου Δήμα κατά της αλβανικής κυβέρνησης

13.12.2018 14:00
Αποζημίωση 850.000 ευρώ διεκδικεί ο Πύρρος Δήμας - Media

 

Οι περιουσίες των ομογενών απασχόλησαν έντονα τον Πύρρο Δήμα που εξέφρασε την αγανάκτησή του για… «τις μεθοδευμένες καταπατήσεις των δικαιωμάτων των ομογενών».

Επίθεση εναντίον της κυβέρνησης της Αλβανίας εξαπέλυσε ο Πύρρος Δήμας μετά την απόφασή της να προχωρήσει στην παραχώρηση περιουσιών τους στο υπουργείο Τουρισμού, προς τουριστική αξιοποίηση. Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Πύρρος Δήμας, κάνει ιδιαίτερη μνεία στην καταγωγή του από τη Χειμάρρα, ωστόσο υπογραμμίζει ότι η απόφαση αποτελεί καταπάτηση κάθε έννοιας δικαίου, καθώς «αποδεδειγμένα βάσει χαρτών οι περιουσίες ανήκουν σε Βορειοηπειρώτες» και καλεί την αλβανική κυβέρνηση να ανακαλέσει και την ελληνική πλευρά να πράξει «τα δέοντα», προκειμένου να γίνει σαφές ότι «παρόμοιες πρακτικές δεν θα γίνουν ανεκτές».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Πύρρου Δήμα:

«Εκφράζω την έντονη ανησυχία μου και την αγανάκτησή μου για τις συστηματικές και μεθοδευμένες καταπατήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κάθε έννοιας δικαίου από πλευράς του Αλβανικού Κράτους εναντίον των δίκαιων, των συμφερόντων και των περιουσιών των συμπατριωτών και συντοπιτών μου στην ιδιαίτερή μου πατρίδα, την Χειμάρρα.

Ενώνω τη φωνή μου με εκείνες των απανταχού Βορειοηπειρωτών, και καλούμε την Κυβέρνηση της Αλβανίας να ανακαλέσει έστω την ύστατη στιγμή την εν λόγω Υπουργική Απόφαση και να αποσύρει το σχετικό Νομοσχέδιο, που στην ουσία απαλλοτριώνουν περιουσίες που αποδεδειγμένα βάσει χαρτών ανήκουν σε Βορειοηπειρώτες. Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση να πράξει δια της διπλωματικής οδού τα δέοντα ώστε να καταστήσει σαφές προς την αλβανική πλευρά ότι παρόμοιες πρακτικές και πολιτικές εις βάρος Ελλήνων της γηγενούς μειονότητας στη γείτονα δεν θα γίνουν ανεκτές.

Εκφράζουμε τη δέσμευσή μας στον αγώνα για τα δικαιώματά μας έτσι όπως αυτά προστατεύονται από το εθνικό και διεθνές δίκαιο».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:25