search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:01
MENU CLOSE

Independent: Ποιοι ισλαμιστές; Η νέα τρομοκρατική απειλή για τη Βρετανία έρχεται από την Ακροδεξιά

13.12.2018 18:29
Independent: Ποιοι ισλαμιστές; Η νέα τρομοκρατική απειλή για τη Βρετανία έρχεται από την Ακροδεξιά - Media

 

Εκτόξευση 36% καταγράφει ο ακροδεξιός εξτρεμισμός στην κατάταξη των πιθανών τρομοκρατικών απειλών, που καταρτίζουν κάθε χρόνο οι βρετανικές αρχές. Την ίδια στιγμή θεαματική πτώση 14% καταγράφει ο κίνδυνος που προκύπτει από τον ισλαμιστικό εξτρεμισμό.

Σύμφωνα με τον Independent, οι βρετανικές αρχές έχουν αρχίσει να επικεντρώνονται στις ακροδεξιές οργανώσεις ήδη από το 2015, μετά την ανησυχία που προκάλεσε η εμφάνιση ομάδων όπως η απαγορευμένη Εθνική Δράση. «Καμπανάκι» εξάλλου είχε σημάνει η δολοφονία της βουλευτίνας των Εργατικών Τζο Κοξ, τον Ιούνιο του 2016, αλλά και η τρομοκρατική επίθεση με βαν κατά Μουσουλμάνων, έναν χρόνο αργότερα.

Ενδεικτικό της αλλαγής προτεραιοτήτων είναι το γεγονός ότι πλέον την παρακολούθηση των ακροδεξιών ομάδων έχει αναλάβει η MI5, παίρνοντας τη σχετική αρμοδιότητα από την αστυνομία. Οι μυστική υπηρεσία της Βρετανίας προειδοποιεί μάλιστα ότι ο ακροδεξιός και ισλαμιστικός εξτρεμισμός αποτελούν «συγκοινωνούντα δοχεία», καθώς ο ένας θρέφει τον άλλον.

Έτσι, ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό της τάξης του 20% των συνολικών αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων των βρετανικών αρχών αφορά -σε πολύ μεγάλο βαθμό- τον ακροδεξιό εξτρεμισμό, παρά το γεγονός ότι η μεγάλη πλειοψηφία (80%) των ερευνών αφορούν ισλαμιστικές οργανώσεις.

Συνολικά ο αριθμός των ατόμων που οι βρετανικές αρχές θεωρούν ύποπτα αυξήθηκε κατά 20% μέσα σε έναν χρόνο, ξεπερνώντας πλέον τα 7.300 άτομα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:00