search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:56
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Νομοσχέδιο για τη δολοφονία Κασόγκι – Υπεύθυνος ο πρίγκιπας Μοχάμεντ

13.12.2018 18:58
ΗΠΑ: Νομοσχέδιο για τη δολοφονία Κασόγκι - Υπεύθυνος ο πρίγκιπας Μοχάμεντ - Media
 
Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές εισηγούνται ένα νομοσχέδιο με το οποίο θα χαρακτηριστεί ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, υπεύθυνος για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.
 
Το ψήφισμα, που υποβλήθηκε σήμερα στη Γερουσία, στηρίζεται από τον επικεφαλής της πλειοψηφίας Μιτς Μακόνελ και τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων Μπομπ Κόρκερ.
 
Μεταξύ άλλων, η Ουάσινγκτον καλεί το Ριάντ να απελευθερώσει πολιτικούς κρατούμενους, συμπεριλαμβανομένων και ακτιβιστών για τα δικαιώματα των γυναικών. Προειδοποιείται επίσης η Σαουδική Αραβία να μην προχωρήσει σε αγορές όπλων από τη Ρωσία και την Κίνα καθώς τέτοιες ενέργειες θα δημιουργούσαν “κινδύνους” για τη σχέση της με τις ΗΠΑ.
 
Προκειμένου να αποκτήσει ισχύ νόμου η πρόταση αυτή θα πρέπει να εγκριθεί επίσης από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και να υπογραφεί από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:56