search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 10:23
MENU CLOSE

Στρασβούργο: Συνεχίζονται οι έρευνες – Φωτογραφία ντοκουμέντο του νεκρού δράστη (Photos)

14.12.2018 08:08
Στρασβούργο: Συνεχίζονται οι έρευνες - Φωτογραφία ντοκουμέντο του νεκρού δράστη (Photos) - Media

 

Νεκρός από τα αστυνομικά πυρά έπεσε το βράδυ της Πέμπτης στη περιοχή Λα Μεϊνό του Στρασβούργου, ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στην χριστουγεννιάτικη αγορά, τον οποίο το Ισλαμικό Κράτος χαρακτήρισε ως «στρατιώτη της οργάνωσης», όπως μεταδίδει το σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Amaq που συνδέεται με την τζιχαντιστική οργάνωση.

Οι γαλλικές αστυνομικές δυνάμεις καθώς και οι μυστικές υπηρεσίες συνεχίζουν ωστόσο τις έρευνες σε όλη τη γαλλική επικράτεια νέους πυρήνες ή νέες τρομοκρατικές οργανώσεις και επίδοξους μιμητές του Σερίφ Σεκάτ, όπως ήταν το όνομα του δράστη της επίθεσης στο Στρασβούργο.

«Η έρευνα θα συνεχισθεί πλέον για να ταυτοποιηθούν ενδεχόμενοι συνεργοί ή συναυτουργοί που μπορεί να τον βοήθησαν ή να τον ενθάρρυναν στην προετοιμασία της ενέργειάς του», ανακοίνωσε ο εισαγγελέας του Παρισιού Ρεμί Ετζ προσθέτοντας ότι συνελήφθησαν δύο νέα πρόσωπα από το περιβάλλον του Σεκάτ.

Ο δράστης εντοπίστηκε σε μια αποθήκη στο Πλεν-ντε-Μπουσέρ, στη συνοικία Μεϊνό, πολύ κοντά στο Νεντόρφ, την περιοχή όπου θεάθηκε για τελευταία φορά μετά την επίθεση.

Η εφημερίδα DNA αναφέρει ότι βρέθηκαν πάνω του ένα όπλο και ένα μαχαίρι.

Σύμφωνα πάντα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ο Σεκάτ ήταν εκείνος που πυροβόλησε πρώτος, εναντίον ενός περιπολικού της αστυνομίας, πριν οι αστυνομικοί ανταποδώσουν τα πυρά. Στο μεταξύ τον γύορ του κόσμου έκαναν φωτογραφίες του νεκρού δράστη που έσωσε στη δημοσιότητα η γαλλική αστυνομία.

Πάνω από 700 αστυνομικοί και χωροφύλακες είχαν κινητοποιηθεί για να τον βρουν, ζωντανό ή νεκρό, ενώ οι αστυνομίες της Γερμανίας, της Ελβετίας και του Λουξεμβούργου είχαν επίσης σε κατάσταση συναγερμού.

Ως εκ τούτου από το απόγευμα της Πέμπτης, πάνοπλοι αστυνομικοί «χτένιζαν» τη συνοικία Νεντόρφ. Η έρευνα επεκτάθηκε και σε γειτονικές περιοχές, με συνέπεια να εντοπιστεί ο δράστης.

Νωρίτερα, ερωτηθείς εάν η γαλλική αστυνομία έλαβε εντολή να συλλάβει τον Σεκάτ νεκρό ή ζωντανό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπενζαμέν Γκριβό είπε στο CNews: «Δεν έχει σημασία. Το καλύτερο θα ήταν να τον βρούμε όσο το δυνατόν συντομότερα».

Το βράδυ της Τρίτης ο Σερίφ Σεκάτ, που πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής του στη φυλακή, καθώς είχε βαρύ ποινικό μητρώο και μετατράπηκε σε ριζοσπαστικοποιημένο ισλαμιστή κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού του, παρεισέφρησε στο ιστορικό κέντρο της πόλης, στην περιοχή όπου λειτουργούσε η χριστουγεννιάτικη αγορά.

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν ευχαρίστησε μέσω Twitter το βράδυ της Πέμπτης «το σύνολο των υπηρεσιών που κινητοποιήθηκαν» – τους αστυνομικούς, τους χωροφύλακες και τα στελέχη των ένοπλων δυνάμεων – μετά τον θάνατο του δράστη της επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου, διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνησή του είναι «απόλυτα» δεσμευμένη στον αγώνα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 10:22