search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 22:22
MENU CLOSE

«Πνίγηκε» η Πάτρα στην αιθαλομίχλη λόγω υγρασίας (Photo)

14.12.2018 09:33
«Πνίγηκε» η Πάτρα στην αιθαλομίχλη λόγω υγρασίας (Photo) - Media

 

Χτύπησαν «κόκκινο» τα αιωρούμενα σωματίδια χθες το βράδυ, τα οποία ξεπέρασαν τα 50 μg/m3 σε πολλές περιοχές της Πάτρας.

Όπως αναφέρει το patrastimes.gr, η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική, σε συνδυασμό με τα υψηλά ποσοστά υγρασίας, κυρίως στις περιοχές του νέου λιμανιού, την Κυψέλη, τα Δεμένικα και το Κουκούλι, σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου Αιθέρας.

Τα αιωρούμενα σωματίδια αποτελούν έναν από τους βασικούς παράγοντες που επηρεάζουν την ανθρώπινη υγεία και μεταβάλλουν τις κλιματικές συνθήκες. Ειδικά οι επιπτώσεις στην υγεία θεωρούνται σημαντικές για μια σειρά από νοσήματα του αναπνευστικού συστήματος και ευαίσθητες κατηγορίες πληθυσμού, όπως οι ηλικιωμένοι και τα μικρά παιδιά.

Το δίκτυο Αιθέρας είναι ένα σύστημα παρακολούθησης και καταγραφής των αιωρούμενων σωματιδίων, στο πλαίσιο των ερευνητικών δραστηριοτήτων του Εργαστηρίου Φυσικής της Ατμόσφαιρας του Πανεπιστημίου Πατρών. Αποτελείται από αισθητήρες μέτρησης των αιωρούμενων σωματιδίων, πανοραμικές κάμερες και μια διαδικτυακή πλατφόρμα που καταγράφει την ποιότητα του αέρα στην Πάτρα σε πραγματικό χρόνο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 22:22