search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:24
MENU CLOSE

Τσίπρας: Άτολμες οι αποφάσεις της Ε.Ε.

14.12.2018 14:10
Τσίπρας: Άτολμες οι αποφάσεις της Ε.Ε. - Media
 
«Είχαμε μια πολύ δύσκολη συζήτηση για τα θέματα της Ε.Ε.», είπε ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του μετά το πέρας της Συνόδου.
 
Δυστυχώς σε όλα τα μεγάλα ζητηματα, ουσιαστικές αποφάσεις δεν ελήφθησαν, επεσήμανε ο πρωθυπουργός. Συμπλήρωσε πως υπάρχει περίπτωση οι αποφάσεις να παραπεμφθούν στις καλενδες.
 
Έκανε δε, λόγο για αντιδράσεις από δυνάμεις που θέλουν λιγότερη Ευρώπη, επισημαίνοντας τον κίνδυνο της ανόδου της Ακροδεξιάς.
 
Μιλώντας για άτολμες αποφάσεις που ρίχνουν νερό στο μύλο των ευρωσκεπτικιστών, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι δεν ειναι δυνατό να μην βρούμε τρόπους για να εξασφαλίσουμε πόρους για την ανάπτυξη χωρίς να επιβαρύνουμε τους πολίτες μας.
 
Ειδικά για τους αγρότες σημείωσε ότι δεν μπορεί η πολιτική της Ευρώπης να τους ζητά περισσότερα και να τους δίνει λιγότερα.
 
Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε για την Ελλάδα ότι υπέστη αδικία στην κατανομή των πόρων, θυμίζοντας, όπως είπε, ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δέχτηκε να γίνει ο υπολογισμός σύμφωνα με το ΑΕΠ προ κρίσης.
 
Με βαση τον επανυπολογισμό του μοντέλου, κινδυνεύει και η Ελλάδα να χάσει πόρους όπως και άλλες χώρες που χτυπήθηκαν από τη κρίση, «αυτήν την αδικία, εμείς δεν θα την δεχτούμε και φαντάζομαι και άλλες χώρες δεν θα τη δεχτούν» πρόσθεσε για την αγροτική πολιτική που σχεδιάζει η Ε.Ε.
 
Για το νέο σύστημα ασύλου, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι φαίνεται πως κάποιες δυνάμεις επιχειρούν να μεταθέσουν τη συζήτηση για τη Συνθήκη του Δουβλίνου, και αυτό για την ελληνική κυβέρνηση κρύβει σκοπιμότητες.
 
Η Ελλάδα ζήτησε να μην καθυστερήσει η αναθεώρηση, συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας πως το ζήτημα θα το θέσει και στη Σύνοδο των χωρών του Νότου.
 
Δεν μπορεί κάθε χώρα να λυσει το πρόβλημα της μετανάστευσης μόνη της, η ευθύνη πρέπει να επιμεριστεί. Σε αυτη τη στάση θα επιμείνουμε, ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός.
 
Όσον αφορά στη δήλωση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη περί ανταλλαγής των συντάξεων με το «σκοπιανό», απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, αν εκτός του κ. Μοσκοβισί, συζήτησε το θέμα και με άλλους ηγέτες, ο κ. Τσίπρας απάντησε χαρακτηριστικά ότι «όλοι ήταν ενήμεροι και όλοι γνωρίζουν τι συμβαίνει στην Ελλάδα, δεν χρειάστηκε να κουραστώ πολύ για να πείσω κανέναν».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:21